Mazota (Dizel), Benzin ve LPG'ye zam gelecek mi? 12 Kasım Güncel akaryakıt pompa fiyatları

Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) fiyatlarındaki yükseliş Kasım ayı itibari ile duruldu. Gözler ise 18 Kasım tarihinde TCMB tarafından gerçekleştirilecek toplantıda alınacak faiz kararına çevrilmiş durumda. Döviz kurunu direkt etkileyen karar akaryakıt fiyatlarının düşmesine veya yükselmesine neden oluyor. 10 Kasım gece yarısından sonra geçerli olmak koşulu ile benzine 32 kuruşluk bir indirim uygulandı. İşte güncel benzin, motorin ve LPG pompa fiyatı...

Mazota (Dizel), Benzin ve LPG'ye zam gelecek mi? 12 Kasım Güncel akaryakıt pompa fiyatları
Mazota (Dizel), Benzin ve LPG'ye zam gelecek mi? 12 Kasım Güncel akaryakıt pompa fiyatları
GİRİŞ 12.11.2021 09:28 GÜNCELLEME 12.11.2021 09:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz ay Benzin, LPG ve Mazota'a (Dizel) gelen zamlardan sonra araç kullanıcıları yeni zamların gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Bilindiği üzere benzin fiyatlarına 26 Ekim tarihinde 44 kuruş, 27 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak koşulu ile 28 kuruş zam gelmişti. Akabinde dolar kurunda yaşanan gevşeme sonrasında benzinin pompa fiyatına 25 kuruş indirim yansıtılmıştı. 

3 Kasım gece yarısından itibaren ise LPG fiyatlarına 50 kuruşluk bir zam yapılarak LPG Otogaz pompa fiyatı 6,14 seviyelerinden 6,64 seviyelerine yükseltilmişti. 

Bugün dolar kurunda yaşanan yeni hareketlilik sonrası ise yeni zamların gelip gelmeyeceğine ilişkin gözler Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) çevrilmiş durumda. İşte 12 Kasım 2021 Perşembe güncel Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) fiyatları ve merak edilen detaylar...

Altın fiyatlarında rekor yükseliş! 11 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...Altın fiyatlarında rekor yükseliş! 11 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...

Fiat'tan Kasım ayında Egea Modeline 66 bin TL zam! 2021 Model Egea Fiorino Doblo 500 panda Fiat'tan Kasım ayında Egea Modeline 66 bin TL zam! 2021 Model Egea Fiorino Doblo 500 panda

Benzine 32 Kuruş İndirim Geldi!

10 Kasım gece yarısından itibaren benzinin pompa fiyatına 32 kuruşluk bir indirim uygulandı. İstanbul için benzinin litre fiyatı 8,41 TL'den satışa sunulurken, indirim sonrası 8,09 TL'ye geriledi.

Bilindiği üzere yakın zaman da benzine 25 kuruşluk daha indirim uygulanmıştı.

MB Toplantısı Sonrası Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

18 Kasım 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı sonrasında gelecek faiz kararı dolar kuruna dorudan etki ediyor. 

18 Kasım günü MB faiz indirimi kararı alması halinde dolar kurunda artışın görülmesi ve doğrudan bu artışın Benzin, LPG ve Mazota (Dizel) fiyatlarına yansıması bekleniyor.

MB toplantısında faiz artırımı kararı çıkması halinde ise dolar kurunda beklenen gevşeme ile birlikte akar yakıt fiyatlarında da bir aşağı yönlü hareket olması durumu söz konusu gibi görünüyor.

Faizin sabit kalması halinde ise dolar kurunda yaşanacak ataklara veya gevşemelere bağlı olarak hareket edeceği belirtilenler arasında yerini alıyor.

12 Kasım Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları Ne Kadar?

İstanbul, Ankara İzmir güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde;

İstanbul akaryakıt fiyatları;

Benzin: 8,09 TL
Motorin: 8,16 TL
LPG: 6,64 TL

Ankara akaryakıt fiyatları;

Benzin: 8,21 TL
Motorin: 8,24 TL
LPG: 6,67 TL

İzmir akaryakıt fiyatları;

Benzin: 8,21 TL
Motorin: 8,24 TL
LPG: 6,53 TL

 

YORUMLAR 8
  • ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu fiyatlarla alinmiyorki satışlar düştü ufaktan indiriyorlar
    Cevapla
  • Cumali 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet biraz gevşetip geri çekecek sonrada kökleyecek
    Cevapla
  • K.Maraşlı 2 yıl önce Şikayet Et
    İhracat artıyor, Türkiyem iyiye gidiyor. İş insanları gitgide zenginliyor. Malları durduğu yerde kazanıyor. Tamam güle güle olsun. Ama bir de gerçek var. Maaşla çalışanlar ve emekliler her gün biraz daha fakirleşiyorlar. Bu pandemi de her şeye olağan üstü zam geldi. Halen % 20 enflasyondan bahsediyorlar. Biz çalışan (İşçi, memur özelde çalışanlarda dahil) ve emekli halk olarak fakirleşiyoruz. Devletimiz bunu göz ardı etmesin. Çünkü yapı temeli biziz.
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    almanyada benzin neredeyse 1.90 euroya yaklaştı kimsenin umurunda değil. hergunde 84 km işe gidip geliyorum ne servis var nede şirket bir kuruş benzin parası veriyor zaten şimdiye kadarda yoktu böyle birşey. maşımin 250 eurosu sadece benzine gidiyor , maşım 1600 euro , hadi yandan yak.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Memnun değilsen Türkiye'ye dön
    Cevapla
  • Gültekin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizde Almanya gibi bir yerde baya ucuza çalışıyorsunuz
    Cevapla
  • Bora 2 yıl önce Şikayet Et
    Ancak zam gelir bu saatten sonra umumi hela 2 tl olmuş yüz de yüz iken akaryakıt zor düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi