Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Şanlıurfa'da kanaat önderlerine tavsiye

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Şanlıurfa'da bir araya geldiği kanaat önderlerine, daha çok çocuk, genç ve aileye ulaşarak onları irşat yönünde geliştirme tavsiyesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Şanlıurfa'da kanaat önderlerine tavsiye
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Şanlıurfa'da kanaat önderlerine tavsiye
GİRİŞ 07.11.2021 20:05 GÜNCELLEME 07.11.2021 23:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre Erbaş, Şanlıurfa’da İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın da katıldığı toplantıda kanaat önderleriyle bir araya geldi. Konuşmasında, Kur'an kurslarının, camilerin daha nitelikli, eğitimi, öğretimi ve hizmeti daha nitelikli hale getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirten Erbaş, bu çalışmaların asıl hedefinin irşat olduğunu kaydetti.

"Daha fazla gencimize, çocuğumuza nasıl ulaşabiliriz? Daha fazla aileyi İslami ilkeler doğrultusunda nasıl kurabiliriz? Onları dinsizlik cereyanına kapılmaktan nasıl kurtarabiliriz? Hepimizin amacı bu." ifadelerini kullanan Erbaş, ilmi sırf öğrenmek ve öğretmek için yapmadıklarını, hedeflerinin İslam'ı doğru şekilde ulaştırmak, insanları yanlıştan kurtarmak, Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde, daha fazla kişiye bunu anlatmak olduğunu bildirdi.

Erbaş, "Bunun adı da irşattır. Yani Peygamber Efendimiz (s.a.s.) hayatı boyunca ne yaptıysa biz de varisleri olarak bunu yapmak durumundayız. Hakkın batıla galip geldiğine şahitlik yapmamız lazım. Bunun içerisinde olmamız lazım. Hakkı anlatmak batılı ortadan kaldırmak için neler yapmamız gerekiyor? Bunun gayreti içerisinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

 "İNSANLAR BİLİNÇLİ OLARAK DİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR"

Hz. Muhammed'in en önemli özelliklerinden birinin "uyarıcılık" olduğunu kaydeden Erbaş, "İnsanlar bilinçli olarak dinden uzaklaştırılıyor. Tarihte görülmediği kadar sosyal medya ve iletişim kanalları ile gençlerimize, çocuklarımıza sürekli dinsizlik aşılanıyor. Uyarıcılık görevimizi yapmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Uyarmaya ve irşada dönüştürülmediğinde, öğrenilen ilmin bir manası olmadığına dikkati çeken Erbaş, “O zaman ilmimiz sadece duvarların arasında kalır ve bizimle beraber gider. Ne kadar çocuğa, gence ve aileye ulaşabilirsek irşat yönünü geliştirebilirsek işte o zaman ilim faydalı olur. Bunları, yetiştirdiğimiz öğrencilere anlatalım." diye konuştu.

Erbaş, Hazreti Muhammed'in en büyük mucizesinin Kur'an-ı Kerim olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimiz (s.a.s.) yok ama sünnetleri var. Yeter ki biz onu canlı tutalım, sünnetlerini birebir yaşayalım. Biz Rabb'imizin dinine hizmet ettiğimiz sürece o da bize yardım edecektir. Bunu vadediyor. Eğer biz bu yolda samimi bir şekilde yürürsek hiçbir başka bir güç galip gelmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Miskinliğe çağrı.
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç ama çok doğru yerinde bir çağrı bütün ülke için aynı çağrı olsun. Bu konuda tekke dergah yaygınlaşsın edep haya güzel ahlak hedef bu olmalı. Buda Resulullahın sünneti seniyyesinde var.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanaat önderleri kim
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Fareli köyün kavalcısı.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sana kim lazım?
    Cevapla
  • Urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgenin en büyük alimleri
    Cevapla
  • Necdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocam. En iyi gelmiş geçmiş başkanlardan birisiniz. Çok güzel çalışıyorsunuz.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partiye mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar