Son dakika: Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'a çok sert tepki!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit ağabeyine küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a çok sert tepki gösterdi.

Son dakika: Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'a çok sert tepki!
Son dakika: Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'a çok sert tepki!
GİRİŞ 07.11.2021 21:51 GÜNCELLEME 07.11.2021 22:16
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfür etmesine çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen, AK Parti Genişletilmiş 3. Kademe İl Sosyal Politikalar Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı'na telefonla katıldı.

''MİLLETİMİZİN BU AHLAKSIZ MÜPTEZEL ADAMA GEREKEN DERSİ VERMESİ LAZIM''

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfür etmesine çok sert tepki gösteren Erdoğan, "İYİ Parti'den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Durmadan, duraksamadan vermesi lazım. Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibarıyla asla kabul edemeyiz.'' açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN MERAL AKŞENER'E SESLENDİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de seslenen Erdoğan, ''Onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLLİĞİNE SON VERSİN"

Erdoğan, "Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor." dedi.

GÖSTERMELİK İSTİFA

Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in talebiyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

"İSTİFA EDİYORUM"

İYİ Partili Lütfü Türkkan, şehit yakına ettiği küfür sonrası gelen tepkilerin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Türkkan, "Genel Başkanımız Sayın Merak Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

MAAŞ ALMAYA DEVAM EDECEK

Şehit kardeşine ahlaksızca küfreden Lütfü Türkkan'ın partiden ihracı ya da disiplin sürecine ilişkin bir adım henüz atılmadı. Türkkan İYİ Parti Milletvekili olarak TBMM'de bulunmaya devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 116
  • NİYAZİ KARACA 2 yıl önce Şikayet Et
    İstenmeyen kişi ilan edilip, karakterine uygun ülkeye gönderilmeli
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Meclis nelerle dolu derler
    Cevapla
  • Bir Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    İstenmeyen mahluk ilan edilip derhal milletvekilliği düşürülerek bir kuruş maaş almamak üzere en az 20 yılhapsi ne karar vermek gerek.Sonrada içeride kiravatından asılmış bulmak fena olmasa gerek .
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    reis el attıysa iş bitmiştir demektir
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdpliler ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim