FETÖ'cü Adil Öksüz'ün yakın adamı Recep Vardi itirafçı oldu

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanması içinde yer alan Recep Vardi yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile yakın çalışan Vardi itirafçı oldu.

GİRİŞ 08.11.2021 14:00 GÜNCELLEME 08.11.2021 14:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri mahrem yapılanmasında molla olan Recep Vardi itirafçı oldu. Vardi, Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçentken 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 Sayılı KHK ile ihraç edildi. Hakkında yürütülen soruşturmada Vardi’nin, örgüt içinde “manevi büyük” olarak nitelendirilen “molla”lardan olduğu belirlendi.

DÖRT YIL SAKLANDI

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Vardi, örgütün gaybubet evlerinde 4 yıl boyunca saklandı. Sık sık ev değiştiren Vardi, 21 Ekim’de yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalandı. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce (TEM) oluşturulan özel ekip, şüpheliyi Ankara’ya getirerek sorguya aldı.

GÜLEN’İN MOLLALARI EĞİTTİ

İtirafçı olmak isteyerek örgüte dair bildiklerini anlatan Recep Vardi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. TEM polisinin yaptığı çalışmalarda Vardi’nin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in bizzat eğittiği örgütün sözde mollaları Ergün Çapan ve Hüseyin Yağmur’dan 8 yıl eğitim aldığı belirlendi. Vardi’nin, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Adil Öksüz’le irtibatı çıktı.

MAHREMLERİN MOLLASI

Recep Vardi, örgüte ait Kaynak Holding’de çalıştığı sırada sözde Hava Kuvvetleri imamı Kemal Batmaz’la tanıştı. Daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanması içiresinde molla olarak faaliyet yürütmeye başladı. Vardi’nin, mahrem yapılanma içerisinde üst düzey faaliyet yürüten bölge sorumlularıyla yüz yüze ve operasyonel hatlar üzerinden sık sık irtibat kurduğu belirtildi.

Gülen'in darbe mesajı verdiği anda yanında bulunan 4 kişi deşifre olduGülen'in darbe mesajı verdiği anda yanında bulunan 4 kişi deşifre oldu

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Bozoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıvışamayıp yakayı ele verince ötmeye başladı: "Sıvışan fetöcü darbeciler silahlı kuvvetlerde cirit atıyorlarmış. Fetö elebaşı bunları eğitip ordu içine salmış. Fetö başı ne diyordu: 15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatro. . Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu: 15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatro. Şimdi anlaşıldı mı kimler kimlerden sufle alıyormuş? Tezgah ne büyük ve kimleri içine çekmiş?
    Cevapla
  • Rotasız deli 2 yıl önce Şikayet Et
    ta senin gibi mollanın rabbim belasını versin molla kelimesini kullanmayın iblisin çocukları deyin bunlara
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Asla inanmayıny3ni bir rotaları var harıl harıl çalışıyorlar her söyldekileri saptırma
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem itirafçısın niye kaçıyorsun ?? Bunların itirafçı sözüne inanma-malı.....
    Cevapla
  • Ofliahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Az ceza almak için itirafçı oluyorlar her bilgi değerlidir.
    Cevapla
  • Mesut Altın 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sen bu aziz milleti abd ve israil güdümlü bu zalim terör örgütünden koru. Hiç Allah korkusu olan biri halka ateş açar mı? o kadar insanımızı şehit etmelerine rağmen hala kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. bunlar dinden imandan çıkalı çok olmuş, farkında değiller.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi