2022 emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

2022 yılına az bir süre kala asgari ücretin yanında memur ve emekli maaş zamları da merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye tarihinde yapılmış en yüksek oranları içeren sözleşme" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise maaşlarda yüzde 28 iyileştirme olduğunu söyleyerek zam beklentisini oldukça yükseltti. Peki Ocak’ta emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

2022 emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?
2022 emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?
GİRİŞ 12.11.2021 09:20 GÜNCELLEME 12.11.2021 09:21
Bu Habere 539 Yorum Yapılmış

Her sene sonunda olduğu gibi bu sene sonunda da en çok araştırılan konular arasında maaş zamları yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarına göre şekillenecek olan zam oranı merakla beklenirken vatandaşlar Kasım ayıyla beraber “Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?” sorularına yanıt aramaya başladı. Devlet yetkililerinden yapılan açıklamaların ardından vatandaş enflasyonun çok üzerinde zam olacağını düşünüyor. 

2022 asgari ücret tablosu açıklandı! Ocak'ta net asgari ücret 4 bin TL olacak mı?2022 asgari ücret tablosu açıklandı! Ocak'ta net asgari ücret 4 bin TL olacak mı?

En Yüksek Zam Oranı Olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye tarihinde yapılmış en yüksek oranları içeren sözleşme" dedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise maaşlarda yüzde 28 iyileştirme olduğunu söyledi.
 
Bilgin, sosyal medya hesabından 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu. Maaş artışlarına ilişkin tabloyu da paylaşan Bilgin, "6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye'nin en önemli göstergesidir" ifadelerine yer verdi. Sözleşmenin kamu çalışanlarına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Bilgin, memur sendikalarıyla vardıkları anlaşmaya göre kamu personelinin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ile 35 arasında değiştiğini belirtti.

2022 Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Pandemi sürecinde emeklilerin taban aylıkları önce 1000 TL'ye çıkarılmış ardından da 1.500 TL yapılmıştı. Emekli maaşı karar sonrası en düşük emekli maaşı 1.500 TL olmuştu.

Artan enflasyonla birlikte yapılacak zammın yetmemesi gündeme geldiği için emeklilere seyyanen zammın ardından enflasyona göre zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılacak çalışmalarda emeklilerin gelirlerinde düzeltme de yapılması hedeflenmekte. Vatandaşlar konuyla ilgili bekleyişi sürdürürken bu alanda iki konu üzerinde duruluyor. Eğer bu konuda karar verilirse 2 bin liranın altında emekli maaşı kalmamış olacak.

Seyyanen zamla birlikte en düşük emekli maaşının 2.000 liraya yükseldiği düşünüldüğünde enflasyonla birlikte 2.183 TL, 2.500 TL maaş alan emeklinin maaşı ise 2.729 TL olması bekleniyor.

2022 Memur Zammı Ne Kadar Olacak

Merkez Bankası yüzde 18.4'lük tahminine göre 6 aylık enflasyon yüzde 9,18 olduğunda emekli memurların alacağı zam yüzde 5 ve enflasyon farkı ise Temmuz'daki yüzde 3'ün üzerindeki 6.18'lik oran olacaktır. Bu durumda memur emeklileri yüzde 5+6,18 yani yüzde 11,18 zam alacak.

YORUMLAR 539
  • BİLÂL -MUHAMMET- 2 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale dardanel ton fabrikasında Çalışırken İş kazası sonucu Engelli oldum 2018 - SGK-Çanakkele Malülen Emeklisiyim 1885.Tl Aylığım Var İnşallah 2425. TL.olursa Çok Seviniriz Mutlu oluruz. Cumhurbaşkanım Çanakkale olarak Sizleri ve Değerli Heyetinizi Çok Seviyoruz Çok Başarılı Buluyoruz Akparti hükümetimiz Türkiye'mizi Büyük bir Devlet haline getirmiştir uluslararası Ülkelerde Artık Söz Sahibiyiz Cumhurbaşkanımız üstün Başarıları Zekâsı Sayesinde olmuştur Binlerce kez Teşekkür Ederiz Şükranlarımızı Sunuyoruz Başkanım'Kalbimiz'dedir Recep Tayyip Erdoğan Önderimiz Destekliyoruz 2023" *Akparti Çanakkale"den Birinci Dereceden *Kazanacaktır*
    Cevapla
  • Birsen Korkmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah asgari ücret seviyesinde olması gereklidir Çanakkale"den Akpartiyi Destekliyoruz
    Cevapla
  • *OĞUZHAN TEKNO-FES* 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇANAKKALE TEKNO FES GENÇLİK OLARAK ENGELLİ MALÜLEN EMEKLİLERİ DESTEKLİYORUZ AKPARTİTİMİZİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ BİZ'BİZE YETERİZ TÜRKİYEM 84 MİLYON VATAN SEVDALISIYIZ TEKNO FES GENÇLİK Saygılarımızla.. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ #ErdoğanlaBirlikteyiz#
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah asgari ücret olur.
    Cevapla
  • GAZANFER AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Antalya ilimiz'den Tekno - Fes Kuşağı olarak Akparti Teşkilatımızı Selamlıyoruz Malûlen Engelli Emeklisi olanlara güzel bir zam ile Sahip Çıkılmasını Rica Temenni Ederiz. 2023 " Akparti Ailesiyiz inşallah Sandık'da Biz Fatih'in Torunları olarak Muhalefet ve Zillet İttifakına Gerekeni Yapacağız Osmanlının Tokat'nı Sandık'da Atacağız Başkanım Büyük Bir Devlet olarak Büyük Türkiye olacağız 2023' Akparti Zaferle Kazandıracağız Önce Vatan Dedik 84- milyon Vatan Sevdalısıyız Saygılarımızla Efendim ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!