Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çığırtkanlık yapanlar Fransa'yı görmedi

Türkiye'nin nükleer atılımı karşısında çığırtkan tavırları eksik olmayan sözde çevreci örgüt ve medyanın Fransa'nın yeni nükleer santral inşa edeceğini açıklaması sonrası sessizliğe gömülmesi ikiyüzlülüklerini ortaya çıkardı.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çığırtkanlık yapanlar Fransa'yı görmedi
Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çığırtkanlık yapanlar Fransa'yı görmedi
GİRİŞ 10.11.2021 17:24 GÜNCELLEME 10.11.2021 17:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda gündemden düşmeyen dünyadaki enerji krizine karşı ülkeler çıkış yolları arıyor. Dünyada yüksek enerji maliyeti ve bunun birçok sektöre olumsuz  yansıması konuşulurken Avrupa'nın en büyük nükleer gücü durumundaki Fransa'nın yeni nükleer santralı çıkışı tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Macron'dan flaş 'nükleer' açıklaması!Macron'dan flaş 'nükleer' açıklaması!

"FRANSA'NIN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM"

Enerji krizi yaşayan Avrupa'da Fransa onlarca yılın ardından "ülkenin enerji bağımsızlığını garanti altına almak için"  yeni nükleer reaktörlerin inşa edileceğini duyurdu. Elektrik üretiminin yüzde 70,6'sını 56 nükleer reaktörle sağlayan Fransa Avrupa'nın en büyük nükleer gücü durumunda.

AKKUYU 2023'TE, SONRA 2. VE 3. SANTRAL YOLDA

Enerji bağımsızlı konusunda yenilenebilir enerjide büyük atılımlar yapan Türkiye nükleer santral hamlesiyle nükleer enerjiyi işleyen ve kullanabilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girmeyi hedefliyor. Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk santralin bir başlangıç olduğunu "Akkuyu'nun ardından süratle 2'nci, hatta 3'üncü nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız.” sözleriyle ifade etmiş Milli Enerji ve Maden Politikası'nın kararlı bir şekilde uygulandığını vurgulamıştı.

SÖZDE ÇEVRE ÖRGÜTLERİNDEN AKKUYU'YA BÜYÜK TEPKİ

Türkiye 2023 hedefleri kapsamında 10 bini Türk, 3 bini Rus olmak üzere toplamda 13 bin mühendisle Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) tamamlanması için çalışmasına rağmen bu hamle yurtdışından fonlanan ve yönetilen medya ve sözde çevreci örgütlerin kapsamlı bir algı operasyonuna maruz kaldı.

Bir taraftan fondaş medya santralin ülkeye, doğaya ve insana verebileceği zararlar konusunda peş peşe yayın ve raporlar servis ederken diğer yandan sahada sözde çevre örgütleri pankart ve sloganlarla algı operasyonu yürüttü.

MUHALEFET PARTİSİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Çevre örgütlerinin sosyal medya hesapları incelendiğinde ise burada sadece çevrenin değil iktidarı hedef almak için İstanbul Sözleşmesi'nden hayat koşullarına kadar bir çok konunun algı operasyonu için malzeme yapıldığı görülüyor. 

FRANSA'NIN ÇIKIŞINA SESSİZ KALDILAR

Türkiye'nin milli menfaati için giriştiği nükleer hamlesine karşı amansız eleştiriler getirenler dünyadaki enerji krizini nükleer enerji yatırımlarını ön plana çıkararak fırsata çevirmeye çalışan Avrupa'nın en büyük nükleer gücü Fransa'ya ise sessiz kaldılar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • bir garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Cibiliyetsiz deyyus lar emperyalist uşakları ÜLKEMİZN GÜCLENMESİNİ İSTEMİYOR ÇEVREÇİYMİŞLER RİV RİV DE RİVRİV
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahiller bunlar.Türkiyenin gelişmesini istemeyenler
    Cevapla
  • fikret 2 yıl önce Şikayet Et
    emperyalistlerin sesi bunlar ...havlasinlar ,,,,durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Alpagu 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü enerji kaynaklarımıza(Hes,rüzgar gülü vb) itiraz edenler, rahatına düşkün olup en çok enerji tüketen kendini bilmez hainler. Önce elektrikli her türlü aleti, aydınlatmayı, makinayı,ısınmayı, sıcak suyu bıraksınlar,her türlü kimyasal ve petrol bazlı girdisi ürünlerden uzak dursunlar şampuan,parfüm, boya, poşet vs kullanmasınlar, suları kirletmesinler yedikleri patates/Çıtır tavuk kızartmasının yağını ve her b.. boğaza salmasınlar, fosil yakıtlı arabalarını kullanmasınlar, yollarda ralliyi bıraksınlar... Ondan sonra çevreciğim diye çemkirsinler, yok hepsini yaparım çevreciliği kimseye bırakmam martavalı yeter artık, biraz samimi olun be.
    Cevapla
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    cibilliyetsizlerden başka ne beklenir.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal