3. doz aşı randevusu nasıl alınır? Biontech hatırlatma aşısı için randevu ekranı

Koronavirüs'ün hayatımıza girmesiyle beraber birçok alanda zor günler yaşanmıştı. Ancak aşının bulunması ve uygulanmasından sonra günlük yaşam yeni normalle beraber rutin akışına dönmüştü. Bintech ve Sinovac aşısı olan birçok kişi 3. doz aşı randevusu nasıl alınır diye merak ediyor. Özellikle 2 doz Sinovac aşısı olan birçok kişi hatırlatma aşısı olmak için Biontech olmak istiyor. Merak edenler için işte randevu ekranı!

3. doz aşı randevusu nasıl alınır? Biontech hatırlatma aşısı için randevu ekranı
3. doz aşı randevusu nasıl alınır? Biontech hatırlatma aşısı için randevu ekranı
GİRİŞ 14.11.2021 12:53 GÜNCELLEME 14.11.2021 12:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Covid-19 (koronavirüs) salgınıyla beraber hayat durma noktasına gelmişti. Tüm dünyayı etkisi altına alan hastalık ülkemizde de ciddi sayıda can aldı. Uzun süre ilacı aranan hastalığın aşısı bulunup uygulanmaya başlanmasıyla herkes rahat bir nefes almıştı. Biontech ve Sinovac aşılarını yaptıranlar 3. aşı yaptırıp yaptırmayacağını merak ediyor. Özellikle 2 doz Sinovac olanların hatırlatma aşısı olarak 3. doz Biontech olmaları tavsiye ediliyor. Ancak birçok vatandaş 3. doz aşı randevusu nasıl alınır diye araştırıyor. İşte hatırlatma aşısı için randevu ekranı...

3. Doz Aşı (Hatırlatma Dozu) Nedir?

Aşılarını yaptıranlar için hatırlatma dozu olarak geçen aşı büyük önem taşıyor. Uygulanan aşılarda belirli zaman aralıklarıyla azalan antikor oranını yeniden artırmak, eski seviyesine ulaştırmak için hatırlatma dozu, diğer adıyla pekiştirme dozu ya da Rapel dozu uygulanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleşen son Bilim Kurulu Toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, "Aşıların 3 ila 6 ay arasında en çok koruyucu özellik gösterdiği belirlenmiştir.



Bu bakımdan Hatırlatma Dozu aşılarının yapılması gerekmektedir. Daha önce 60 yaş üzeri vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılarına başlanmıştı. Bugün yapılan değerlendirmede 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılamasının başlatılmasına karar verilmiştir. Yarından itibaren mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerdir.
" şeklinde konuşmuştu. 

Biontech Hatırlatma Aşısı İçin Randevu Nasıl Alınır?

Vatandaşlar "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları üzerinden randevularını oluşturabiliyor.

Hatırlatma aşısını olmak isteyenler öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!



Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Koronavirüs (Kovid-19) aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor. Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

YORUMLAR 3
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    açık açık aşı demiyorlar hatırlatma dozu deyip aşılamayı masumane bir hale getiriyorlar, ee artık 25000 doza kadar gidilir böyle
    Cevapla
  • Ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence özellikle öğretmen ve sağlık çalışanları için bu süre 5 aya düşmeli.
    Cevapla
  • Ahmet. 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi tarif etmissiniz de iki asi olan kimse tekrar ücuncu asi icin randevu almak istediginde. aşi sureciniz tamamlanmis dir.diyor.Randevu vermiyor. Nasil randevu alacagimizi şaşirdik.Biyotec.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin