İBB, İstanbulluların sağlığını hiçe sayıyor: Hamidiye suyu pislik içinde

Kuyu suyu skandalından sonra İBB'ye bağlı Hamidiye Su'da şimdi de mide bulandıran örüntüler ortaya çıktı. Su dolum borularında asbest oluştu, vanalar çamur içinde kaldı. İstanbulluların sağlığını tehdit eden görüntüler endişe veriyor.

İBB, İstanbulluların sağlığını hiçe sayıyor: Hamidiye suyu pislik içinde
İBB, İstanbulluların sağlığını hiçe sayıyor: Hamidiye suyu pislik içinde
GİRİŞ 14.11.2021 10:45 GÜNCELLEME 14.11.2021 10:51
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Hamidiye AŞ'de kuyu suyu skandalının ardından şimdi de insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden görüntüler ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, Hamidiye AŞ'nin Kemerburgaz'daki dolum tesislerinde vatandaşa ulaştırılan içme sularının doldurulduğu borularda bakımsızlıktan kanserojen madde asbest oluştuğu, vanaların ise su sızdırarak çamurlaşmaya neden olduğu görüldü.

CHP'li İBB'nin 'Hamidiye Su' skandalı: Kaynak değil, kuyu suyuCHP'li İBB'nin "Hamidiye Su" skandalı: Kaynak değil, kuyu suyu

BAKIM YOK, FATURA VAR

Hamidiye suyunun kirletilmesinden rahatsız olan çalışanların durumu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilettiği ancak İmamoğlu'nun bu konuda sessiz kaldığı iddia edildi.

İmamoğlu, 2 Eylül 2019'da Kemerburgaz'daki dolum tesisine giderek atadıkları Hamidiye Su Genel Müdürü Sertaç Nişli'den tesisle ilgili bilgiler almış, burada hijyen vurgusu yapmıştı. Hamidiye Su'da yaşanan usulsüzlükler sonrasında ise Nişli görevden alınmıştı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Akşit'in bir diğer CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı ve İBB iştiraki olan Güven Su A.Ş'de İdari İşler ve Satın Alma Şefi Hakan Turşak üzerinden Hamidiye A.Ş'ye su hatları bakımı yapıldığına yönelik fatura kestiği iddia edildi. Akşit ve Turşak'ın CHP Eyüpsultan belediye başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu'nun ekibinden olduğu öne sürüldü. Akşit'in su boru bakımına yönelik bilgi ve birikimi olmadığı, Kemerburgaz'da emlakçılık yaptığı ve gayrimenkul işleri üzerine faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Daha önce de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Ulupelit mevkiinde bir su dolum tesisine baskın yapmış, ağaçların arasına kamufle edilmiş kaçak yapıda kaynak suyunun yanı sıra kuyu suyunun da arıtılarak Hamidiye markasıyla vatandaşa satıldığını tespit etmişti. Su dolum tesisinin faaliyetine son verilmişti.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 77
  • İLHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana O Görüntülerde CHP yi gördüm. Çünkü Geçmişi Karanlık ve Tehlikeler ile dolu.
    Cevapla
  • Barış barış 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi akşamlar herkese bir hamidiye su bayiisi olarak söyliyeceklerim İki senede hamidiye suyu ne halle getirdiniz alla sizi bildiği gibi yapsın iş bilmez vatan hainleri Geldiğiniz günden beri fabrikaya bir civi değil vida bile sıkmadınız hazır kurulu düzenin içine ettiniz Kuyusu muhabbeti bitmeden suya %23 zam yaptınız şimdi üstüne bu haber çıktı Bayiilerin satışı % 60 lara varan düşüşler var HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ salı günü bayiiler olarak fabirkaya gelip protesto edecezğiz Efsane başkan Halim tosuna sayglilar Özleniyorsun başkannnn
    Cevapla
  • Ercan 34 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben Hamidiye suyunu hemen iptal ettim halk ekmek de almıyorum zira ne kadar PKK'lı varsa doldurdu şimdi bu kefereler nasıl ekmek üretiyor siz düşünün artık belediye iştiraklerinden hiç bir şey almayın tabi sağlığınizi düşünüyorsaniz
    Cevapla
  • Bnas29 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Eğer İBB seçmenine bunu layık görüyorsa vardır bir nedeni. Eğer ülke bunları C. Başkanıda seçetse bu çamuruda özler idrar içirirler size. HER ŞEY ÇOK GÜZEL. Aptal ve ahmaklara oy verende onun gibidir.
    Cevapla
  • ERTUĞRAN DURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiiiii....Ekrem İ.oğlu yemek programı yapmakla meşgul.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!