Noter sistemi çalışmıyor mu? Sistem arızası ne zaman düzelecek? İşte Noter çalışma saatleri!

Noter sistemi üzerinden işlem yapmak isteyen birçok vatandaş, sistem üzerinde bulunan arıza sebebiyle işlemlerini gerçekleştiremiyor. Adalet Bakanlığı ile ortak kullanılan noter sisteminde alım, satım ve tasdik işlemlerini yapmak isteyenler, sistemin çökmesiyle hizmet alamamaya başladı. Peki, Noter sistem arızası ne zaman düzelecek? İşte Noter çalışma saatleri!

Noter sistemi çalışmıyor mu? Sistem arızası ne zaman düzelecek? İşte Noter çalışma saatleri!
Noter sistemi çalışmıyor mu? Sistem arızası ne zaman düzelecek? İşte Noter çalışma saatleri!
GİRİŞ 16.11.2021 11:17 GÜNCELLEME 16.11.2021 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alım, satım ve tasdik gibi birçok işlem yapmak isteyen vatandaşlar Noter sisteminin çökmesiyle bu işlemleri gerçekleştirememeye başladı. Sistem üzerinde bulunan arıza sebebiyle vatandaşlar verilen hizmetlerden doğru şekilde faydalanamıyor. Birçok kişi ise "Noter sistemi çalışmıyor mu?" ve "Sistem arızası ne zaman düzelecek?" gibi soruların cevabını arıyor. Peki, Adalet Bakanlığıyla ortak kullanılan sistem ne zaman düzelecek? İşte vatandaşlar için Noter çalışma saatleri...

Noter Sistemi Çalışmıyor Mu? Sistem Arızası Ne Zaman Düzelecek? 

Tüm vatandaşların alım, satım ve tasdik işlemleri için başvurduğu noter sisteminde arıza yaşanıyor. Sistem arızası dolayısıyla hizmet veremeyen noterler, yetkili mercilerden gelecek olan resmi açıklamaya odaklandı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kısa süre içerisinde yeniden hizmete açılması bekleniyor.

Noter Çalışma Saatleri

Noterler hafta içi her gün 09.00 - 12.00 ve 13.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedirler. 12.00 - 13.00 saatlerinde öğle arası olduğu için hizmet verilmemektedir. Ancak noterliklerde oluşabilecek yoğunluğa göre öğleye kadar çalışma saati 12.30'a sarkabilir.

Nöbetçi Noter Çalışma Saatleri

Nöbetçi noterler hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında salgın ile ilgili gerekli önlemleri alarak hizmet verecek. Nöbetçi noter sayısının yoğun talebin olduğu il ve ilçelerde ilerleyen zamanlarda arttırılacağı da biliniyor.  

YORUMLAR 1
  • Reşat Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Noter sistemlerinde sorun yaşanmıyor, Sorun araç satış sistemlerinde yaşanıyor. Araç satış işlemleri için noterlik sistemi, Emniyetten, nüfustan, vergi dairesinden, tüv den, sigorta sistemlerinden online veri alıyor ve bu sistemlerden biri arızalı olup veri alamadığında araç satış sistemi kesintiye uğruyor. Özetle, noterlik sistemi çalışıyor ve araç satış işlemi dışındaki işlemler yapılıyor ama örneğin TÜVTÜRK ün sistemlerinde bir arıza varsa düzeltilinceye kadar araç satışı yapılamıyor. Bu şekilde 5 ayrı sistemden veri,bilgi alan sistem, bunlardan birinde arıza olduğu zaman düzeltilinceye kadar işlemiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!