FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni ABD'deki yapılanmayı deşifre etti

MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, örgütün ABD yapılanması konusunda itiraflarda bulundu. Gülen, birçok örgüt üyesinin ismini vererek yapılanmayı ifşa etti.

GİRİŞ 18.11.2021 15:00 GÜNCELLEME 18.11.2021 15:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, mahkemede örgütün ABD yapılanması konusunda itiraflarda bulundu. Gülen, birçok örgüt üyesinin ismini vererek yapılanmayı ifşa etti. Gülen'in tahliye talebi ise reddedildi.

FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanmaları' ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı sağladığı iddia edilen Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla yakalanıp, 31 Mayıs'ta Türkiye'ye getirildi. Örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında soruşturmasını tamamlayarak, iddianame düzenledi. İddianamede, Gülen hakkında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame sonrası Gülen'in yargılanmasına devam edildi.

Soru çalamayınca FETÖ elebaşı Gülen'den fırçayı yediler! 'Nasıl sıfır çektiniz...'Soru çalamayınca FETÖ elebaşı Gülen'den fırçayı yediler! "Nasıl sıfır çektiniz..."

'Fetullah Gülen zehirlendi ve öldü' iddiası! AA yetkilisinden açıklama!'Fetullah Gülen zehirlendi ve öldü' iddiası! AA yetkilisinden açıklama!


'ÖRGÜTÜN ABD TEŞKİLAT ŞEMASINI İFŞA ETTİ'

Ankara 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Selahaddin Gülen ve avukatı katıldı. Gülen, ABD'de kaldığı sürede amcası Fetullah Gülen'i ziyaret edip sohbetlerine katıldığını, evlenmek için Türk pasaportuyla Kenya'ya gittiğini ve burada yakalandığını ifade etti. Gülen, ABD'nin New Jersey eyaletinde bir kolejde teknik eleman olarak çalıştığını, bu okulun yöneticileri ve müdürlerinin örgüt üyeleri olduğunu söyleyerek, isimlerini verdi. Örgütün ABD yapılanması konusunda da itiraflarda bulunan Gülen, birçok örgüt üyesinin ismini vererek yapılanmayı ifşa etti.

'YURT DIŞINDA KAÇAK KALMADIM, GREEN CARD İLE GİTTİM'

Selahaddin Gülen, hiçbir örgütte yönetici olmadığını, örgütte kendi üstünde çalışan birçok kişinin üyelikten yargılandığını söyledi. İddianamede yer alan yurt dışında kaçak olarak kaldı iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Gülen, "Ben ABD'ye 2015 yılında Green Card ile gittim. Kaçak kalmadım, kaçak olsam Kanada ya da ABD'ye sığınma başvurusunda bulunurdum. Kenya'ya bile Türk pasaportumla gittim. Kaçak olsam burada bulunan paramı yurt dışına götürürdüm, ben götürmedim ve burada bıraktım" diye konuştu.

ByLock kullandığını ve programı ağabeyi Mehmet Mezher Gülen'den aldığını ve sadece onunla mesajlaştığını söyleyen Gülen, Bank Asya hesabı olduğunu ama talimatla para yatırmadığını iddia etti.

Gülen'in darbe mesajı verdiği anda yanında bulunan 4 kişi deşifre olduGülen'in darbe mesajı verdiği anda yanında bulunan 4 kişi deşifre oldu


'HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK HANDİKAP SOYADIMIN GÜLEN OLMASI'

Örgütün önemli hiçbir hiyerarşik yapılanmasında yer almadığını öne süren Selahaddin Gülen, "Aksaray Üniversitesi'nde okurken ev ağabeyliği yaptım. O dönemde 'Osman' kod adını kullandım. Çünkü insanlar benden çekiniyordu. Hayatımdaki en büyük handikap soyadımın 'Gülen' olmasıydı” ifadesini kullandı.

Gülen, örgüte ilişkin bütün bildiklerini anlattığını, örgütle ilişkili 212 kişinin ismini verdiğini belirterek etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanık avukatının beyanlarını dinledikten sonra eksik evrakların giderilmesine, dosyada yer alan İngilizce raporların çevirilerinin yapılmasına ve Selahaddin Gülen'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yönlendiriyor it, bu itin 22,5 senesini 45 seneye çıkarın, hain köpekler...
    Cevapla
  • cakal ali 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes bir birini satiyor bu suclarin cezasi idam olacak mac ceza ne sacmalik en az bin yil ceza alacak suc var her suc icin ayri ayri ceza verirsin konusmasi ceza almasina engel degil yakalanmasa teslim mi olacka idi hayir o zaman an agir ceza yani idam edilecek
    Cevapla
  • Hakkı Dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    öldü demek hakaret olur, geberdi demek en doğrusu ancak, bu bir algı olabailir.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyada hiçbir ülkede düşmanı olan bir ülkenin üssünü kendi ülkesine kurduran yoktur ama türkiye amerikan düşmanına 40 tane askeri üst kurdurmuştur.pkk 1.düşman abd onları besliyor 1953 den beri 50 bin tır yardımı pkk nın kolu ypg ve pyd ye veriyor 2.düşman amerika hala 40 tane abd askeri üssü kapatılmıyor.kürecik ve incirlik üssü kapatılamıyor.
    Cevapla
  • sherlock 2 yıl önce Şikayet Et
    sakin ol şampiyon.herşeyin sırası var.acele edip hamlesini erken yapan kaybeder.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikada sadece teksasda fetönün 66 tane okulu var.adam orda eğitim yöneticisi geçiyor ve devlet destekli ve ödüllü gülen okulları yıllık 300 milyon katkı alıyor.türkiye yurt dışındaki fetö şirketlerinde çalışanları derhal çağırmalı 3 ay içerisinde gelmeyeni vatandaşlıktan çıkartıp mal varlığına el koymalıdır. sadece teksasta 1.500 öğretmen ve okul personeli var dünya genelinde 20 bin personel ve ailesi çağrılmalı amerikayla geyik muhabbeti yapılmamalı bizim suçlu dediğimiz sizde ise derhal vereceksiniz denmeli yoksa 40 tane abd üssü acilen kapatılmalı sonra incirlik üssü kapatılmalı bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu