Son Dakika: Erzurum'da korkutan deprem!

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 15.40'ta 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vali Memiş, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

GİRİŞ 19.11.2021 17:16 GÜNCELLEME 19.11.2021 22:42
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 15.40'ta 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. 

AFAD verilerine göre, Pasinler ve Köprüköy merkezli artçı sarsıntılar devam ediyor.

AFAD, depremin 6.94 km derinlikte meydana geldiğini açıkladı. Pasinler, Horasan başta olmak üzere Erzurum merkez ve çevre illerde de deprem hissedildi.

2 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

Erzurum'daki 5.1 büyüklüğündeki depremin şiddeti. - Kaynak: AFAD

BAŞKAN SEKMEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyledi.

AFAD'DAN ERZURUM DEPREMİ AÇIKLAMASI

AFAD, "Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklamasında bulundu.

AFAD İl Müdürlüğü'ne, Köprüköy'e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı ulaştı. Ekipler, 2 mahalleye de ulaşmaya çalışıyor.

45 EV AĞIR HASARLI

Erzurum AFAD Müdürlüğü, 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından köylerde hasar tespit çalışması yaptı. Yapılan ilk çalışmada Alaca Mahallesi'nde 10, Duatepe Mahallesi'nde 11, Kındağut ve Kayabaşı mahallelerinde 2, Topçu Mahallesi’nde ise 20 olmak üzere toplam 45 evde ağır hasar oluştuğu tespit edildi. Evlerinde ağır hasar olan vatandaşlar, geceyi geçirmek üzere yakınlarının yanına gitti. Kızılay ve vatandaşlarca sıcak çorba dağıtıldı. Erzurum AFAD İl Müdürlüğü, evleri hasar gören vatandaşlara çadır dağıtmak için hazırlıklarını tamamladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı'na ait araçların getireceği çadırların arama- kurtarma ekiplerince kurulumunu yapılacağı öğrenildi. 

136 PERSONEL DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin hemen ardından başta AFAD olmak üzere çok sayıda kurum Köprüköy ilçesi ve köylerinde çalışma yapıldı. Arama- kurtarma, psikososyal, ulaşım- altyapı, enerji, beslenme ve hasar tespiti çalışma gruplarında yer alan 136 kişinin depremin hasara yol açtığı mahallelerde görev yaptığı bildirildi, 200 adet kumanya seti, bisküvi, kek, meyve suyu ve su dağıtımı yapıldı. 

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

Depremde 11 evin ağır hasar gördüğü Duatepe Mahallesinde vatandaşlar ve görevliler hava sıcaklığının sıfırın altında 7’ye düşmesi sebebiyle yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalışırken, ahırların zarar görmesi için hayvanlar uygun alanlara alındı.

'EVDE OLSAYDIM DUVARIN ALTINDA KALIRDIM'

Duatepe Mahallesi'ndeki evinde tek başına yaşayan 80 yaşındaki Feride Karaca, deprem olduğu anda dışarda olduğunu söyledi. Hasarlı evinin önünde sarıldığı battaniyesi ile bekleyen Feride Karaca, "Deprem anında dışardaydım. Eğer evde olsaydım çöken duvarın altında kalarak hayatımı kaybedebilirdim" dedi.

BİR KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Erzurum'un Köprüköy ilçesine bağlı Topçu Mahallesinde deprem sonrasında bir evin duvarından taş kopması sonucu yaralanan Ayten Kırmacı, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 25 hane ve 225 nüfusu olan Topçu Mahallesi Muhtarı Ayhan Kırmacı, 11 tane evin hasarlı olduğunu söyledi. 

Öte yandan deprem sonrası Topçu, Mescitli ve Çullu mahallerinde elektrik kesintisi yaşandı.

BAKAN KOCA'DAN ERZURUM AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Erzurum’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, 2 köyde küçük çaplı hasar oldu. Depreme bağlı olaylar sonucu 4 kişi yaralandı. 5 adet 112 Ambulansı ve 3 UMKE Timiyle toplam 27 sağlık personelimiz bölgede görev başında. Erzurum’a, ülkemize geçmiş olsun. Yanındayız Erzurum." açıklaması yaptı. 

BAKAN KURUM'DAN GEEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun.'' dedi.

Erzurum depremle sarsıldı.

BÖLGENİN DEPREM GEÇMİŞİ

AFAD Ön Değerlendirme Raporu'nda, "Bölgede 1900 yılından günümüze kadar en büyüğü 6.9 olmak üzere 359 adet M>=4.0 deprem meydana gelmiştir. Ayrıca bahsi geçen bölgeye ait, 1900 yılı öncesi için, 61 adet tarihsel dönem depremi kaydı mevcuttur." deildi.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Erzurum’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Köprüköy Yolu’nun kapandığı bilgisi ulaştı. Bu bilgi sonrası Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, acil koduyla bölgeye yönlendirildi. Deprem sonucu heyelan nedeniyle kapanan yol, ekipler tarafından temizlenerek trafiğe açıldı.

YORUMLAR 38
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz var olsun
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Erzurum, Allah birdaha göstermesin.
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah
    Cevapla
  • Demır 2 yıl önce Şikayet Et
    Gardaşım tövbe edelim Allah zikrini yapalim dakkada bir şimdi bu zamanın insanlari sovuyo kufur ediyo hic düşünmüyo Allah beni duyuyor görüyor demiyor konuştuklari nereye gidiyor dediginden haberi yok Allahtan cok korkmalı cennetlik peygamberler ağlıyordu biz kimi oluyok cennet o karar kolaymi ha turkiye he
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şey bizim başımıza gelse arayacak kimsemiz yok bilmiyorum Allah neden seçti bizi böyle halbuki en çok ben sevdim onu
    Cevapla
  • misafire 2 yıl önce Şikayet Et
    en ziyade bela ve musibet evvela peygamberlere gelmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...