Mahkumlar için koronavirüs izni müjdesi: Süre uzuyor

TBMM'de görüşülecek olan 5. Yargı Paketi ile birlikte 90 bin hükümlünün merakla beklediği cezaevlerindeki Kovid izni uygulamasının süresi 6 ay daha uzatılacak.

Mahkumlar için koronavirüs izni müjdesi: Süre uzuyor
Mahkumlar için koronavirüs izni müjdesi: Süre uzuyor
GİRİŞ 20.11.2021 15:12 GÜNCELLEME 20.11.2021 15:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mahkumların koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinde bulunan hükümlüler izinli sayılırken bu sürenin uzatılmasına karar verildi.

KABİNE'DE KONUŞULDU
8 Kasım'da yapılan kabine toplantısında konu ele alındı. İzin uygulamasına son verilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Bu karar sonrası Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

"Kovid-19 izin dönüşü" başlıklı açıklamada, izin uygulamasının 30 Kasım'da son bulacağı belirtildi. Dönüşte izlenecek sağlık protokolü maddeler halinde anlatıldı.

VAKA SAYILARI DİKKATE ALINDI
Ancak vaka sayılarındaki artış ve cezaevine dönecek hükümlülerin sayısının 90 bin dolayında olması bu kararın gözden geçirilmesine neden oldu. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, izin uygulamasının 6 ay daha uzatılması benimsendi.

ÖNERGE İLE 5. YARGI PAKETİ’NE EKLENECEK
Takvimdeki sıkışıklık da dikkate alınarak, aranan formül 5. Yargı Paketi'nde bulundu. İzin uygulamasının 6 daha uzatılmasına ilişkin hüküm, bir önerge ile Meclis Genel Kurulu'nda salı günü görüşmeleri devam edecek olan 5. Yargı Paketi'ne eklenecek. Düzenlemenin Genel Kurul'da kabul edilmesiyle 90 bin dolayında hükümlü 6 ay daha dışarda kalacak.

295 BİN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ VAR
Adalet Bakanlığı verilerine göre, cezaevlerinde halen 295 bin dolayında tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Bunların; yaklaşık 3'te biri yani 90 bin dolayı 15 Nisan 2020'den beri kovid-19 izninden yararlandırılarak, cezalarını evlerinde çekiyor.

YORUMLAR 3
  • Texas Adaleti 2 yıl önce Şikayet Et
    Katillere, tecavüzcülere, hırsızlara, dolandırıcılara yani tüm suçlulara MÜJDE, MAĞDURLARA VE SIRADAN VATANDAŞA kazık... İşte budur Texas Eyaletimizin adaleti...
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence insanları dışlama devlet insan kazandırmakta topluma kınama başına gelir boş ver pişman olanlar vardır cogu işinde gücünde evlenmiş cok güzel toplums kazanildı güzel bişey
    Cevapla
  • nasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    cezalarını evde mi çekiyorlar böyle olunca.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!