Kadir İnanır'dan kötü haber! Yeni açıklama geldi

Son dakika haberi: Usta oyuncu Kadir İnanır, beyin damar tıkanıklığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Pamukkale Üniversitesi, İnanır'ın felç riski olmadığını, durumunun iyiye gittiğini açıkladı.

GİRİŞ 21.11.2021 11:23 GÜNCELLEME 21.11.2021 22:40
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Muğla'nın Ortaca ilçesinde aniden rahatsızlanan ünlü sanatçı Kadir İnanır, ambulansla Denizli’ye getirildi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen İnanır, burada yoğun bakıma alındı.

İnanır'ın durumunun iyiye gittiği, felç riski taşımadığı açıklandı. 

Kadir İnanır
 

Kadir İnanır kimdir?Onlarca film, ana haber sunuculuğu ve daha fazlası... İşte Kadir İnanır'ın hayatı!

YENİ AÇIKLAMA: FELÇ RİSKİ YOK

Kadir İnanır'ın beyin damarında pıhtı açması sonucu rahatsızlandığı ihtimali üzerinde durulurken, felç riski taşıdığı öne sürülmüştü. 

Pamukkale Üniversitesi'nden yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kadir İnanır'ın sağlık durumunun iyi olduğu, felç riski taşımadığı ve gözetim altında tutulduğu belirtildi. 

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Dün akşam, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden Kadir İnanır’ın durumu hakkında sosyal medyadan açıklama yapılmıştı.

İnanır’ın sağlık durumunun iyi olduğuna dair yapılan açıklamada, "Çok değerli sanatçımız Kadir İnanır’ı Üniversitemiz Hastanesinde misafir ediyoruz. Kendisinin durumu iyi olup, tetkikleri devam etmektedir. Türk sinemasının değerli ismini hekimlerimizin gözetimi altında bir müddet daha misafir edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verilmişti.



SANATÇI MELTEM CUMBUL'DAN AÇIKLAMA

Sanatçı Meltem Cumbul, Denizli’de hastaneye kaldırılan sanatçı Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Cumbul açıklamasında, “Kadir İnanır’ın herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Durumu stabil olmakla birlikte yalnızca tedbir amaçlı doktorlar tarafından müşahede altında tutulmaktadır. Yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesi kendisinin ve ailesinin ricasıdır” ifadelerine yer vermişti.

KADİR İNANIR KİMDİR?

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949'da Ordu'da doğdu. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi sırasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergiledi. İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü’nü bitirdi.1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"nda finale kaldı, 1968 düzenlenen Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"nda da birinci oldu.

Bir süre fotoromanlarda oynadıktan sonra Yedi Adım Sonra (1968) adlı filmdeki küçük bir rolle sinemaya başladı. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkan Şoray'la başrolleri paylaştı. Daha sonra Şoray'la birçok film daha çevirerek Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girdi.

Zamanla daha nitelikli filmlere yöneldi. Atıf Yılmaz'ın yönettiği Utanç (1972), Selvi Boylum, Al Yazmalım (1977) ve Bir Yudum Sevgi (1984), Ömer Kavur'un yönettiği Ah Güzel İstanbul (1981), Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) ve Amansız Yol (1985), Şerif Gören'in yönettiği Tomruk (1982), Sen Türkülerini Söyle (1986) ve Katırcılar (1987), Erdoğan Tokatlı'nın yönettiği Suçumuz İnsan Olmak (1986) ve 72. Koğuş (1987), Zeki Alasya'nın yönettiği Dikenli Yol (1986), Zafer Par'ın yönettiği Yedi Uyuyanlar (1988), Melih Gülgen'in yönettiği Tatar Ramazan (1990) ve Tatar Ramazan Sürgünde (1992) bu filmler arasındadır.

5. Altın Koza Film Festivali’nde başrolünü Filiz Akın'la paylaştığı Utanç (1973) adlı filmle En İyi Erkek Oyuncu seçilen Kadir İnanır, başrollerini Fatma Girik, Serpil Çakmaklı, Nur Sürer, Erdal Özyağcılar ile paylaştığı 1985 tarihli Yılanların Öcü adlı Şerif Gören filmiyle ise 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Kadir İnanır, 1990’da Medcezir Manzaraları adlı film ile 3. Ankara Film Festivali'nde de En İyi Erkek Oyuncu dalında ödülün sahibi oldu. 1998 yılında Flash TV'de 8 ay boyunca ana haber bülteni sundu.

Son dönem Türk sinemasında 2000 yapımı Komser Şekspir adlı Sinan Çetin filminde yer alan ünlü oyuncu, 24 yıl aradan sonra 2003 yılında Gönderilmemiş Mektuplar adlı filmde Türkân Şoray'la yeniden bir araya geldi. Uzun yıllar birbirine yakıştırılan ikili bu filmle de büyük ilgi topladı.2005 yılında Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın yönettiği, Fatma Girik ile birlikte başrollerini paylaştığı, Sinema Bir Mucizedir adlı yapımda oynadı.

Oynadığı filmlerin içeriği konusunda da etkili olan İnanır genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek tiplerini canlandırmıştır. Toplam 182 sinema filminde ve 7 televizyon dizisinde rol alan İnanır'ın en uzun soluklu dizisi Marziye adlı yapım oldu. 1995-1996 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Böyle Gitmez adlı bir haber programının sunuculuğunu yaptı.

YORUMLAR 180
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitsin kuzey ıraktaki hastanelere yatsın. PKK sevici inanır. Eşi göğsünü gere gere Selahattin Demirtaş ın yazdığı oyonu sahnede oynuyor. Bu vatandaşta Selahattin Demirtaş ın eşiyle beraber en ön sırada yanyana oyunu izleyerek gülümser tavırlarla BDP lileri Türk milletine şirin göstermeye çalışıyor. HDP propagandası yapıyor. Bu millet sana ne yaptı da bu millete böyle kötülük yapıyorsun. Yazıklar olsun sizin gibilere
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm hastalara şafi ismi ile şifa versin. Benim duam kişiliğine değil, sanatına oynadığı rolleri hakkı ile yerine getiren bir aktris olduğu için sanatına sonsuz saygı duyuyorum. Kadir İnanırlar kolay yetişmez. Mesela şu repliğini herkes çok iyi bilir. Hangi Kadir? Deli Kadir ulen
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadir İnanır: Öcalan Kendi Halkının Önderi!!!
    Cevapla
  • körü körüne 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ameli ile muamale etsin inşallah
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık filan dilemem Allah celle celalühu nasıl biliyorsa öyle yapsın öbür dünyada bu adamdan da şikayetçiyim hakkım haram olsun
    Cevapla
  • Kadir aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü