Okullarda 15 tatil ne zaman başlayacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimini paylaştı!

Okullarda 1 haftalık ara tatil sona ererken milyonlarca öğrenci için 22 Kasım Pazartesi günü ders zili çaldı. Pandemi döneminde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yoğun bir ders programı uyguluyor. 15-19 Kasım tarihleri arasında yapılan tatilin doyasıya tadını çıkartan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bir sonraki tatilin ne zaman başlayacağını gündemlerine aldı. Peki 15 tatil (sömestr) ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte MEB 2021-2022 yarıyıl tatili tarihleri...

Okullarda 15 tatil ne zaman başlayacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimini paylaştı!
Okullarda 15 tatil ne zaman başlayacak? MEB 2021-2022 çalışma takvimini paylaştı!
GİRİŞ 26.11.2021 08:48 GÜNCELLEME 26.11.2021 14:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birinci dönemin sona ermesiyle öğrenciler 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatiline gidiyor. Ara tatilden yeni çıkan öğrenciler ise yeni tatil tarihlerini merak etmeye şimdiden başladı. Sömestr tatilinde geçtiğimiz hafta uygulanan ara tatilden farklı olarak öğrenciler karnelerine kavuşuyor. Geçtiğimiz dönem pandemi nedeniyle karnelerini dijital alan 18 milyon öğrenci bu yıl basılı olarak karnelerine kavuşacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada 850 bin sınıftan koronavirüs nedeniyle sadece 66 dersliğin kapalı olacağını duyurdu. Yüz yüze eğitime kaldıkları yerden aynı kararlılıkla devam edeceklerini söyleyen Özer, öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir dönem diledi. Okulların tekrar açılmasıyla Sömestr tatili ne zaman, kaç gün sürecek? sorularına aileler ve öğrenciler yanıt arıyor. İşte MEB Bakanlığının yayınladığı ara tatil, sömestr ve yaz tatili tarihleri...

MEB öğrenciler için müjdeli haberi duyurdu! 6,7,8, 10,11 ve 12. sınıflar yararlanabiliyor!MEB öğrenciler için müjdeli haberi duyurdu! 6,7,8, 10,11 ve 12. sınıflar yararlanabiliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 Yılı Eğitim Öğretim Takvimi!

Bakanlık tarafından yayınlanan takvime göre öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında 2 ara tatil, 1 yarıyıl tatili ve son olarak yaz tatiline gidecek. Okullarda ilk ara tatil 15-19 Kasım tarihleri arasında uygulandı. İşte Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı diğer tatillerin başlangıç ve bitiş tarihleri;

Yarıyıl tatili olarak ifade edilen ancak öğrenciler arasında 15 tatil olarak bilinen Sömestr tatili bu yıl 24 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler 21 Ocak cuma günü 1. dönem karnelerine kavuşacak. 15 tatil hafta sonu tarihleri ile birlikte toplam 16 gün sürecek. Öğretmenler tatilin ikinci haftasında mesleki çalışmaların yürütülmesi için öğretmen seminerlerine katılacak.

4 Şubat'ta başlayan eğitim öğretim faaliyetleri yaklaşık 3 ay sonra 2. ara tatil kapsamında 1 hafta tatile girecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenciler hafta sonu dahil olmak üzere 9 gün tatil yapacak.

Okullarda ikinci dönem 17 Haziran cuma günü sona erecek. Ve öğrenciler için en uzun tatil olarak yaz tatili başlayacak. Henüz yaz tatilinin kaç gün süreceği resmi olarak açıklanmasa da yeni eğitim döneminin benzer şekilde Eylül ayının ilk haftası başlaması bekleniyor. 

"Tüm Sağlık Önlemlerimizi Alarak Devam Edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatilin sona ermesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 6 Eylül tarihinden itibaren tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanıldığını belirten Özer "  2,5 aylık sürecin ardından takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girdik" dedi.

Açıklamasının devamında öğrenci ve öğretmenlerin 1 hafta dinlenme fırsatı bulduklarını kaydeden Özer, devamında öğretmen seminerlerinin online olarak düzenlendiğini hatırlattı. " Şimdi kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimizi uyarak devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Bakan, öğrencilere sağlıklı ve başarılı eğitim dönemi temennisinde bulundu.

Sınıflardan Sadece 66'sı Yüz Yüze Eğitime Başlayamadı!

Koronavirüs nedeniyle eğitime devam edemeyen sınıf sayısı merak edilirken Bakan Özer, bu konuya da açıklık getirdi. Türkiye'de farklı kademe ve sınıflarda eğitim gören toplam 18 milyon öğrenci bulunuyor. 850 bin sınıfta eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken Bakan Özer bu dersliklerden koronavirüs nedeniyle sadece 66'sının yüz yüze eğitim alamayacağını belirtti. MEB temas ve vaka nedeniyle eğitime ara verilen sınıflarda 10 günlük karantina sonrası eğitime başlıyor.

Ara Tatil Dönüşü Dikkat Edilmeli!

1 haftalık tatilin ardından tekrar ders sıralarına kavuşan öğrenciler için uzman isimler ailelere uyarılarda bulundu. 1.5 yılın ardından tam zamanlı eğitime başlayan öğrencilerin özellikle uyku saatlerine dikkat etmesi tavsiyesinde bulunurken yaş olarak ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin tatil dönüşü çok yoğun tempoyla ders çalışmaması konusunda uyarıldı. Öğrencilerin belirli bir program dahilinde ders çalışması tavsiye edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Tedbirleri Elden Bırakmıyor!

Yakın zamanda kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Bakanlığın etkinliklere izin verip vermeyeceği merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada virüsün olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okullarda toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, ödül töreni, spor müsabakası gibi sosyal etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu.

YORUMLAR 1
  • alperr 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten uzun zamandır bu çocuklar egitım alamııyor ara tatili niye uzatırsınız1 hafta yeterde artar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur