Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler geri alınıyor mu? İşte detaylar!

Kasım ayını yavaş yavaş geride bırakırken, havaların erkenden kararması ve kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle beraber "kış saati uygulaması" konusu yeniden gündeme geldi. Konuyla alakalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tweet atarak uygulamanın yeniden getirilmesini isterken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'de sessizliğini bozdu. Peki, Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler geri alınıyor mu? İşte detaylar!

Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler geri alınıyor mu? İşte detaylar!
Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler geri alınıyor mu? İşte detaylar!
GİRİŞ 22.11.2021 16:24 GÜNCELLEME 22.11.2021 16:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kış saati uygulaması 2016 yılından bu yana Türkiye'de uygulanmıyor. Bir taraf bu durumdan memnunken, diğer bir taraf ise konuyla alakalı düzenlemenin yapılması için her yıl aynı dönemde ilgili mercilere çağrıda bulunuyor. Kasım ayının da yavaş yavaş geride kalmasıyla beraber gün batımı erken saatlere doğru gelmeye başladı. Konuyla alakalı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden attığı tweetle rahatsızlığını dile getirdi. İmamoğluna cevap ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Peki, Kış saati uygulaması başlayacak mı? Saatler geri alınıyor mu? İşte detaylar!

Kış Saati Uygulaması Ne Zaman Bitti?

Bundan tam 5 yıl önce 2016 yılında alınan kararla kış saati ve yaz saati uygulaması kaldırılmıştı. Resmi gazetede yayınlanan kararla, "Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı."

Güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta saatlerin yeniden düzenlenmesi hakkındaki 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda yer alan “30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bir saat geri alınması” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Kış Saati Uygulaması Yeniden Başlayacak Mı?

Dünyanın hemen her ülkesinde 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece kış saati uygulamasına geçiliyordu. Ancak ülkemizde 2016 yılında kış ve yaz saati uygulamasının kaldırılmasıyla beraber saatlerde düzenleme yapılmıyor. Bu sene de 31 Ekim tarihinin geride kalmasıyla beraber saatler eski sisteme dönülmesi beklenmiyor.

Ekrem İmamoğlu Kış Saati Uygulamasına Geçilmesini İstedi

Sabit saat uygulaması ile ilgili Twitter üzerinden tweet ile çağrı da bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir an önce sabit saat uygulamasından vazgeçilmeli, yaz/kış saatine geçilmeli. Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor." Şeklinde konuştu.

Bakan Dönmez İmamoğlu'na Cevap Gecikmedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu paylaşımının ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Dönmez, "Kış saati uygulamasına başladığımız 2016'dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira. Bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Lütfen herkes kendi işiyle meşgul olsun. İşleri ile gündeme gelemeyenlerin tek işi sağa sola sataşmak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 19
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir davul bu ya, boş durdukca ses çıkıyor.
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Eko varsa kendine iş çıkaracağı bişeyler vardır zaten orda, işi gücü fitne
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabah namazı kılıp işe gitmek nimetinden mahrum etmeyin ,saatleri geri almayın
    Cevapla
  • Taklitçi 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu sen kendi saatini geri ileri alabilirsin bizim için sıkıntı yok devlet işine karışma sen anlamazsın nasıl geldin o koltuğa sende şaşkınsın biliyorum ama kader işte
    Cevapla
  • kurtoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekocum senin şu israf dediğin araçlar noldu ya? Ha birde maşallah belediyenizde işçi sayısı baya artmış. İçlerinde pkk sevicilerde var mı? Temel atmama başkanı seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek