Son Dakika... İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeşil ve Turuncu kategoriye bir çizik daha

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı, Eren Kış -7 Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer aldığını, birinin ise turuncu kategoride yer aldığını açıkladı.

Son Dakika... İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeşil ve Turuncu kategoriye bir çizik daha
Son Dakika... İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeşil ve Turuncu kategoriye bir çizik daha
GİRİŞ 25.11.2021 15:55 GÜNCELLEME 25.11.2021 17:48
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Eren Kış-7 Operasyonları kapsamında 22 Kasım'da Bitlis'te etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin turuncu diğerinin ise yeşil kategoride arandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İç Güvenlik Eren Kış-7 Operasyonları kapsamında, Bitlis'in merkez ilçesi kırsalında, kış üslenmesi amacıyla barındığı bilgisi alınan terör örgütü PKK/KCK mensuplarına yönelik İl Jandarma Komutanlığınca, 22 Kasım'da operasyon düzenlendiği hatırlatıldı.

Jandarma SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli, jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerince gerçekleştirilen operasyonda, 6 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, teröristlerden birinin Bitlis kırsalında örgütün sözde kadın sorumlusu olarak faaliyet yürüten Suriye uyruklu Baharin Afrin kod adlı Leyla Şeyho olduğu ve terörden arananlar listesinde 2 milyon liraya kadar ödülle "yeşil" kategoride arandığı belirlendi.

Kaynak: DHA - Bitlis'te etkisiz hale getirilen 6 teröristten 2'si 'terörden arananlar' listesinde.

Diğer teröristin ise Bitlis kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Soreş Kars Roni kod adlı Erhan Mingsar olduğu ve terörden arananlarda 1 milyon liraya kadar ödülle "turuncu" kategoride arandığı kaydedildi.

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Terörist Erhan Mingsar'ın, 1 Haziran 2021'de Bitlis'in Tatvan Çavuşlar köyü bölgesinde Jandarma Teğmen Baki Koçak ve Güvenlik Korucusu Yücel Aki'nin şehit edilmesi, Jandarma Uzman Çavuş Akın Temel, Jandarma Uzman Çavuş Serdar Durak, Jandarma Uzman Çavuş Önder Turan ve Güvenlik Korucusu Ekrem Saz'ın yaralanması olaylarının faillerinden olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle şehitlerimizin kanı yerde kalmadı." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    nursuz yaratıklar
    Cevapla
  • byhan 2 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola DEVAM.
    Cevapla
  • M.S.A. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşleri bol olsun, darısı destekçilerine
    Cevapla
  • Mehmet66 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    ırak a demokrasi umudu verdiler ırak ne oldu. Suriye ye demokrasi umudu verdiler ne oldu. Libya ya demokrasi umudu verdiler ne oldu mısır ne oldu.arap baharı dediler yemen Tunus fas Cezayir neoldu sudan da her ay darbe. yetmedi balkanlarda Yugoslavya yi parcaladilar i kadar insan öldü. şimdi Kürtlere özerklik umudu veriyorlar. sonuç belli pkk ve uzantısı hdp belliki çok umutlu. .ama bunlar ya kör yada sağır. .özerklik bu ülkenin sonunu getirir. nereye gidecekler o zaman Yunanistan sanki yada iran eset Kürtleri kabul edecekmi...uyanın Kürt kardeşler. pkk her şeyinizi aldı. .daha alacak..vermeyin hdp ye oy filan .. vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...