Türkiye'de hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kapanma yeniden geliyor mu?

Koronavirüsün yeni türü olan Omicron varyantının dünya geneline yayılmaya başlamasıyla beraber yeniden pandemi önlemleri alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Özellikle hastalığın ülkemize ulaşması ihtimalinde 'Türkiye'de hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusu birçok kişinin aklına geliyor. Peki, kapanma yeniden geliyor mu? İşte dünya genelinde alınan önlemler...

Türkiye'de hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kapanma yeniden geliyor mu?
Türkiye'de hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kapanma yeniden geliyor mu?
GİRİŞ 30.11.2021 11:10 GÜNCELLEME 30.11.2021 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda yeni varyantıyla yeniden gündeme gelen koronavirüs (covid-19) tüm dünyayı harekete geçirdi. Omicron varyantı olarak bilinen yeni tür hastalıkla alakalı olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) önemli açıklamalarda bulundu. Tüm dünya bu yeni virüs ile ilgili ciddi önlemler almaya başladı. Birçok önemli dünya ülkesi virüse karşı gerekli önlemleri alırken, Türkiye'de ise 'Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusu akıllara geldi. Peki, Kapanma yeniden geliyor mu?  İşte dünya genelinde alınan önlemler...

Türkiye'de Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Omicron varyantının tüm dünya üzerinde yayılmaya başlaması üzerine birçok ülke yeni önlemler almaya başladı. Ülkemizde ise bazı ülkelere uçuşlar durdurulurken birçok kişi 'Türkiye'de Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?' ve 'Kapanma yeniden geliyor mu?' gibi soruların cevabını arıyor. Bu konuyla alakalı resmi kaynaklardan henüz bir açıklama gelmedi. Ülkemizde bu hastalığın yayılması sonucu yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı ise merak konusu.

Kapanma Yeniden Geliyor Mu? Yeni Kısıtlamalar Olacak Mı?

Hürriyet yazarlarından Osman Müftüoğlu köşesinde Omicron virüsünün yeni kısıtlamaları beraberinde getirip getirmeyeceği hakkında bir yazı yazdı. Konuyla alakalı olarak Müftüoğlu, "Omikron önlemleri çoktan başladı bile. Mesela biz daha ilk günden Afrika uçuşlarını durdurduk. Çoğu ülke Güney Afrika ve komşularına seyahat yasağı koydu. İngiltere gevşettiği tedbirleri yeniden sıkılaştırdı. Mesela toplu taşıma araçlarına ve mağazalara girerken yeniden “maske takma zorunluluğu” getirdi.

Omicron varyantı nedir? Omicron (Nu) varyantı belirtileri nelerdir? Omicron varyantı nedir? Omicron (Nu) varyantı belirtileri nelerdir?

Ayrıca yine İngiltere’de 'ülkeye girecek herkese 2. günde PCR testi yaptırma ve test sonucu gelene kadar evlerinde kalma' zorunluluğu uygulaması başlatıldı. Anlaşılan o ki Bizde de benzer kısıtlamalar (inşallah yanılırım) devreye girebilir. Ama (kişisel fikrim) 'Yeni bir kapanma ve/veya okul tatili' gibi meseIeler asla gündemde olmayacak, olmamalı. Bir diğer düşüncem de şudur, Mutasyon meselesini önemseyelim ama bir kâbus gibi de görmeyelim." şeklinde konuştu.

Dünya Ülkeleri Harekete Geçti

İngiltere hükümetinden yapılan açıklamada, mevcut gelişmeleri değerlendirmek üzere bu akşam G7 ülkelerinin sağlık bakanlarının katılacağı acil bir toplantı yapılması çağrısında bulundu. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, ABD, Kanada ve Japonya’nın oluşturduğu G7’ye yıl sonuna kadar İngiltere liderlik yapıyor.

Öte yandan, sınırlarını tüm yabancılara kapatan İsrail'e bugün itibariyle Japonya da katıldı. CNN International, halihazırda birçok Afrika ülkesine uçuş yasağı veya seyahat kısıtlaması uygulayan ülkelerin sayısının en az 44 olduğunu bildiriyor. 



Japonya'da hükümet Güney Afrika'da ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olduğu düşünülen Kovid-19'un B.1.1.529 mutasyonu nedeniyle alarma geçti. Hükümet, yarından itibaren tüm yabancı uyruklu ziyaretçilere ülke sınırlarını kapatma kararı aldı. Giriş yasağının ülkede oturma izni bulunan yabancı uyruklu kişileri ise kapsamayacağı öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hastalıkların Çin de hayvan pazarından yayıldığı söyleniyor,ve şayet öyleyse ,ben öyle olduğuna inanıyorum. nerdeyse dünyada ne kadar canlı varsa hepsini yiyebilen bu Çin denilen anarmal insan ırkı türlü hastalıkları yaymaya devam edecektir. bütün dünya ulusu birleşip Çin i bu her şeyi yeme gibi pis huyundan vazgeçiremedikçe hastalıklar türemeye devam edecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuzey Işıkları Trabzon'da görüntülendi
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı