Okullar yarın (1 Aralık Çarşamba) tatil mi? Marmara'da İstanbul başta olmak üzere şiddetli rüzgar...

Marmara bölgesinde etkisini gösteren şiddetli rüzgar sebebiyle bazı illerde okullar 29 Kasım Salı günü tatil edilmişti. Sabahın erken saatlerinde hava sıcaklıklarının düne göre daha da düşmesi ve rüzgarın şiddetini azaltmaması nedeniyle öğrenciler yarın için alınacak kararı merak etmeye başladı. Meteoroloji İstanbul başta olmak üzere, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Yalova ve Düzce için uyarılarda bulundu. Peki 1 Aralık Çarşamba okullar tatil mi, yarın okul var mı? İşte okullar için alınan karar...

Okullar yarın (1 Aralık Çarşamba) tatil mi? Marmara'da İstanbul başta olmak üzere şiddetli rüzgar...
Okullar yarın (1 Aralık Çarşamba) tatil mi? Marmara'da İstanbul başta olmak üzere şiddetli rüzgar...
GİRİŞ 30.11.2021 17:38 GÜNCELLEME 30.11.2021 17:39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dair vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Yapılan değerlendirmelere göre bugün (30 Aralık) rüzgar Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli ve fırtına şeklinde saatte 50-100 km/sa hızları arasında seyredecek. Özellikle yaşanan can kayıpları ve yaralanmaların ardından Marmara bölgesinde birçok ilde okulların tatil edilmesi kararı alınmıştı. Sabahın erken saatlerinde yağış ile birlikte etkili olan kuvvetli rüzgar sonrası gözler eğitim öğretim için alınacak yeni kararlara çevrildi. İstanbul'da fırtına sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 18.00'a kadar  motosiklet ve elektrikli scooter kullanımına kapatıldı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Tekirdağ, Düzce, Bursa ve Balıkesir'de yaşayan öğrenciler ise okullar yarın tatil olacak mı? sorusuna cevap arıyor. İşte okullarda ilgili yaşanan son durum...

MEB Açık Lise sınavları öncesinde öğrencileri uyardı! AÖL 1. dönem online sınavlarda kopya çeken…MEB Açık Lise sınavları öncesinde öğrencileri uyardı! AÖL 1. dönem online sınavlarda kopya çeken…

Okullar 1 Aralık Çarşamba Günü Tatil Mi?

Okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili son kararı valilikler verecek. Henüz 1 Aralık Çarşamba günü Marmara bölgesinde veya diğer il ve ilçelerde okulların tatil edilmesine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Şimdilik eğitim öğretim faaliyetleri 1 Aralık Çarşamba günü devam edecek gibi gözükse de Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıları dikkate almak gerekiyor.

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Düzce, Bursa, Balıkesir, Yalova gibi illerde rüzgarın şiddeti dün yaşandığı gibi arttığında okulların tekrar tatil edilmesi gündeme gelebilir. Konuyla ilgili son kararın akşam saatlerinde alınması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Vatandaşlara Peş Peşe Uyarılar!

Meteoroloji (MGM) 30 Kasım salı günü ülke genelinde yaşanacak hava olaylarına dair vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kuvvetli yağış ile birlikte rüzgar ve fırtınaya dikkat çeken Meteoroloji, kuzey, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının 4 ila 8 derece azalacağını Doğu Anadolu'nun doğusunda artış yaşandığını diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağını vurguladı.

Açıklamasının devamında yapılan son değerlendirmelere dikkat çeken Meteoroloji, rüzgarın Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli fırtına (50-100km/sa) Ege, İç Anadolu Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110km/sa) şeklinde beklendiğini ifade etti.

Yaşanabilecek Olaylara Karşı Dikkat!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul başta olmak üzere yaşanan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre İstanbul'da 33 çatı uçarken, 192 ağaç devrildi ve 232 tehlike arz eden olay yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ağaç, direk, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı vatandaşlar uyarıldı.

1 Aralık Çarşamba Marmara Bölgesinde Hava Durumu Nasıl?

İstanbul'da 1 Aralık Çarşamba günü En yüksek sıcaklık 12 en düşük sıcaklık 4 derece olacak.

Bursa'da 1 Aralık Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 12, en düşük sıcaklık ise 3 derece olacak.

Yarın Çanakkale'de en yüksek sıcaklık 14 derece en düşük, sıcaklık ise 6 derece olacak.

Tekirdağ'da ise yarın en yüksek sıcaklık 13 derece en düşük sıcaklık ise 4 derece olacak.

Balıkesir'de yarın en yüksek hava sıcaklığı 13 derece olurken en düşük sıcaklık 2 derece olacak.

Yarın Yalova'da en yüksek sıcaklık 12 dereceyi bulurken en düşük hava sıcaklığı 5 derece olacak.

Meteoroloji tahminlerine göre 1 Aralık Çarşamba günü Kocaeli'nde en yüksek hava sıcaklığı 12 derece en düşük ise 5 derece olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı