Son dakika... Türkiye'den Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına tepki

Son dakika açıklamasına göre Dışişleri Bakanlığı Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına "Bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz" açıklamasıyla yanıt verdi.

GİRİŞ 02.12.2021 20:38 GÜNCELLEME 03.12.2021 09:19
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala hakkındaki kararıyla ilgili bildirimine ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlığın açıklamasında yargı sürecine saygıda bulunulması vurgulanarak "AK’yı bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'den Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi bugün (2 Aralık 2021) ülkemizin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala kararını uygulayıp uygulamadığının tespiti hususunu AİHM'e havale etme niyetini içeren bildirimde bulunmuştur. Ülkemizde devam eden yargı sürecine saygı ilkesi uyarınca, Avrupa Konseyi’ni bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz. Başta Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi olmak üzere herkes, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yürütülen yargı sürecine saygı ve güven duymalıdır. Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olan ülkemiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden kaynaklanan sorumluluklarının bilincindedir. Bu yıl içinde 128, bugüne kadar ise toplam 3674 AİHM kararı tarafımızdan uygulanmıştır” denildi.

Son Dakika... Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi!Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi!

Bakan Gül'den sert sözler: Kimse Türkiye'ye parmak sallayamazBakan Gül'den sert sözler: Kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz

Osman Kavala krizinin mimarı katiplerOsman Kavala krizinin mimarı katipler


“KAVALA KARARININ SÜREKLİ OLARAK GÜNDEMDE TUTULMASINI TUTARSIZ BİR YAKLAŞIM OLARAK GÖRÜYORUZ”

AİHM’de, Kavala kararından daha eski olan ve başka ülkeler hakkında ve konularda da uygulanmayan kararların olduğunun belirtildiği açıklamada, “AİHM kararlarının icrasını denetleyen Bakanlar Komitesi’nin gündeminde halen çok sayıda karar bulunmaktadır. Kavala kararından daha eski olan ve başka ülkeler hakkında ve konularda da uygulanmayan kararlar varken, özellikle Kavala kararının sürekli olarak gündemde tutulmasını tutarsız bir yaklaşım olarak görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sistemindeki mevcut mekanizmaların hukuki ve adil bir anlayışa göre değil de, siyasi mülahazalar üzerinden belirli ülkeler aleyhinde işletilmesi her şeyden önce Avrupa Konseyi’nin kendi itibarını zedelemektedir. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, insan hakları sisteminin etkinliğini sürdürmek istiyorsa tarafgir ve seçici tutumunu bırakıp, AİHM kararlarının uygulanmasını tüm üye ülkeler yönünden tarafsız bir yaklaşımla ele almalıdır” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 125
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Asilmali konu kapanir
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    100 yıllık tarihimizde hainleri kahraman gösteren batı bunun aynını kavala üstünden yapıyor tarih bize gerçeği gösteriyorki kava hain ülkesinin aleyhine çalışan batının sevdiği kahraman.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bu adam yılardır ilerde suçluysa cezasını çeksin lakin degilsedw serbest bırakılsın yılardır mahkemesi bitmedimi
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 2 yıl önce Şikayet Et
    Benimde değerli gibi bir itim olsa bende ona sahip çıkardım, itler sahiplerine en sadık yaratıklardır. Ama sahipleri anlamıyorki kavala kuduz olmuş bir ittir, bu yüzden kuduz olan kavala iti gözetim altına yetkili mercilerce alınmış, tüm müdahale ve tedavi süreçlerine rağmen iyileşemediği gibi kuduzluğu daha da artmıştır, yetkili merci tez zamanda bu kuduz iti kireç kuyusuna atarak telef etmelidir, toplum sağlığı açısından birinci öncelik budur, kuduz itin sahiplerine de anladıkları dilden bu gerçeği yetkili mercinin anlatması, anlamıyorlarsa boşa onlara laf anlatmak için uğraşmamalıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    osman kavala olayını eleştiren içimizdeki hainler ve bize kavalayı serbest bırak diyen ab kafirleri abd ve avrupa dünyada neler yapıyor insan hakkı nasıl çiğneniyor iyi baksınlar pakistanlı öğrenci muhbirliği kabul etmedi diye terörden sorulanyor hayatı kararıyor.bizim hakim ve savcılar da iyi baksın biran önce kavalaya 20 yıl kitlesin demirtaşa siyasi yasak ve 50 yıl kitlesinler. 40 yıllık pkk teröristerinin yaptığı ortada hala demirtaşa ceza vermek için delil aramak nedir ya? adamlar muhbir olmadın diye terör soruşturması açıyo bizimkiler iç içe olana ceza veremiyor 5 yıldır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır