GKRY'den skandal hamle! Türkiye'den sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, GKRY'nin Doğu Akdeniz'de ExxonMobil-Katar Petrolleri ortaklığından oluşan konsorsiyuma sözde 5. parselde doğal gaz arama izni vermesine tepki gösterdi.

GKRY'den skandal hamle! Türkiye'den sert tepki!
GKRY'den skandal hamle! Türkiye'den sert tepki!
GİRİŞ 02.12.2021 22:06 GÜNCELLEME 02.12.2021 22:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Bakanlar Kurulunun Doğu Akdeniz'de, ExxonMobil - Katar Petrolleri Ortaklığı’ndan Oluşan Konsorsiyuma, Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal ederek doğalgaz arama izni vermesine tepki gösterdi.

Bilgiç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden gelerek, tek taraflı olarak ilan ettiği sözde 5 numaralı ruhsat sahası için ExxonMobil - Katar Petrolleri Ortaklığı’na doğalgaz arama izni verdiğine dair haberler, Doğu Akdeniz’de gerçekte kimin gerginlikten yana olduğunu bir kez daha açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Bilgiç, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Söz konusu ruhsat sahasının bir bölümü Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığını ihlal etmektedir. Öte yandan bu tek taraflı adım, Ada’nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin haklarını da görmezden gelmektedir. Türkiye, hiçbir yabancı ülkenin, şirketin veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyecek, ülkemizin ve KKTC’nin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir.”

YORUMLAR 3
  • türk 2 yıl önce Şikayet Et
    5.parselin tamamı bizim üstelik.devletin sabrını çok zorluyor rum
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim Tüm kafirleri kefereleri Firavunları Haçlı Devletlerini Teröristleri zalimleri dinsizleri imansızları münafıkları yer yüzünden yok Etsin Amin Amin Amin inşallah Amin Amin Amin
    Cevapla
  • Halil saıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkim : Müslümanlara kötülük düşünürse Allah onlara düşündüğün binkatını onlara versin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!