KYK burs sonuçları açıklandı mı? (2021) Bakan Kasapoğlu'ndan öğrencileri heyecanlandıran açıklama!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan öğrencileri heyecanlandıran açıklama geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla verilecek burs ve kredi başvuruları 10 Kasım'da sona ermişti. Başvuruların üzerinden 26 gün geçerken öğrenciler açıklama sonrasında 2021 KYS burs sonuçları açıklandı mı? sorusuna cevap arıyor. Burs ve kredi alacak öğrencilere aylık 650 TL ödeme yapılacak...

KYK burs sonuçları açıklandı mı? (2021) Bakan Kasapoğlu'ndan öğrencileri heyecanlandıran açıklama!
KYK burs sonuçları açıklandı mı? (2021) Bakan Kasapoğlu'ndan öğrencileri heyecanlandıran açıklama!
GİRİŞ 07.12.2021 08:58 GÜNCELLEME 07.12.2021 08:58

Gençlik ve Spor Bakanı burslarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.Öğrencilerin eğitim masraflarını karşılayabilmeleri için devlet tarafından burs ve kredi desteği sağlanıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilere tahsis edilen geri ödemesiz kredi ve karşılıksız burslardan sadece üniversiteliler yararlanabiliyor. Başvurular Kasım ayında alınırken, sabırsızlık yaşayan öğrenciler yapılacak açıklamaya kilitlenmiş durumda. Burs almaya hak kazanan adaylara 12 ay boyunca 650 TL burs yardımı yapılırken, geri ödemeli kredi alan öğrenciler ise okullarından mezun olduktan 2 yıl sonra kredi ödemesine başlayacak. Adaylar e-Devlet üzerinden veya sonuc.kyk.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ile birlikte sonuçları öğrenebiliyorlar. Sonuç sayfasında " Burs alabilirsiniz"  veya " öğrenim kredisi alabilirsiniz" şeklinde iki ayrı bölüm bulunuyor. Peki 2021-2022 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar için beklenen açıklama...

Mehmet Muharrem Kasapoğlu Sosyal Medya Hesabından Duyurdu!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " Aralık ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu. Açıklamasının devamında 2021 yılı içerisinde 1 milyon 417 bin 707 öğrenciye 9.5 milyar TL ödeme yaptıklarını vurgulayan Kasapoğlu, her koşulda öğrencilerin yanında olduğunu söyledi. İşte yapılan o paylaşım;
 

2021-2022 KYK Burs Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK burs başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Geride bıraktığımız yıllarda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından sonuçların ilan edildiğini açıklıyor.

Geçtiğimiz yıl Bakan Mehmet Kasapoğlu yukarıdaki açıklamayı yaparak sonuçların ilan edildiğini duyurmuştu.

Başvuru sonuçları açıklandığında adaylar sonuc.kyk.gov.tr adresine giriş yaparak T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile burs alıp almadığını sorgulayabilir.

"Öğrenim kredisi alabilirsiniz" ifadesiyle karşılaşan öğrenciler geri ödemeli kredi hakkını kullanabilir. " Burs alabilirsiniz" ifadesi sonuç ekranında bulunan öğrenciler karşılıksız olarak eğitim süreleri boyunca burs alır.  

Sonuçlar İçin Gözler Bakanlığa Çevrildi!

KYK burs başvuru sonuçlarının alınmasının üzerinden tam 26 gün geçti. Geride bıraktığımız sene burs başvuru sonuçları başvuruların sona ermesinin ardından 34 gün sonra açıklanmıştı. 2021-2022 Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili yeni gelişme yaşandığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Burs ve Öğrenim Kredisi Hakkınız Yanabilir Dikkat!

Burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenciler için taahhütname takvimi yayınlayacak. KYK taahhütname onayı burs başvuru sonuçları açıklanmadan yapılmıyor. e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yapan adaylar, taahhütname onaylarını gerçekleştirecek. 15 yaşından küçükler, ebeveynlerinin e-Devleti üzerinden bu işlemi gerçekleştirirken 18 yaşından büyükler kendi hesapları üzerinden gerçekleştirebilir. Belirlenen tarihler arasında onaylama yapmayan öğrenciler burs veya öğrenim kredisi hakkını kaybeder.

KYK Burs ve Kredi Ödemesi Hangi Durumlarda Kesilir?

KYK Bursunun Kesilmesinin Nedenleri;

Öğrencinin başarısız olması, ( Not ortalamasının 2.00 altına düşmesi)

Üniversiteden ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, 

Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 

Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 

Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, 

Öğretim kurumunun kapatılması, 

KYK yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 

Kesin hükümle mahkum olması 

Yeni Yılda KYK Burs ve Kredi Ücretleri 650 TL Mi Olacak?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere eğitim süreleri boyunca ödeme yapılacak. Lisans ve ön lisans eğitimi alanlar için bu ücret 650 TL olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans yapanlar 1300 TL, doktora yapanlar ise 1950 TL ödeme alır. Yeni yıl ile birlikte bu ücretlerde artış yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene Ocak ayı içerisinde yeni ücretler öğrenciler ile paylaşılmıştı. Burs ve kredi alan öğrencilere T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ödeme yapılır. Ödeme takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

T.C. kimlik numarası sonu "0" olanlar her ayın 6'sında

sonu "2" olanlar her ayın 7'sinde

sonu ''4'' olanlar her ayın 8'inde

sonu ''6'' olanlar her ayın 9'unda

sonu "8" olanlar her ayın 10'unda ödeme alır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi