Yemeksepeti çöktü mü? Firmadan açıklama yapıldı…

Sık sık siber güvenlik aksaklıklarıyla gündeme gelen Yemeksepeti, bu kez uygulamada yaşanan teknik bir arıza nedeniyle konuşuldu. Arızanın gerekçesi firma tarafından açıklanırken, kullanıcılar bir süreliğine sipariş veremedi. Peki, Yemeksepeti çöktü mü? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Yemeksepeti çöktü mü? Firmadan açıklama yapıldı…
Yemeksepeti çöktü mü? Firmadan açıklama yapıldı…
GİRİŞ 07.12.2021 12:35 GÜNCELLEME 07.12.2021 12:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1 sene içerisinde 2 ayrı siber güvenlik skandalıyla gündeme oturan Yemeksepeti, uygulamanın altyapısını güçlendirebilmek için çalışmaları hızlandırdı. En son 3 hafta önce 30 milyon kullanıcıya ait kişisel bilgilerin siber korsanlarca çalındığı iddiası çok konuşulmuştu. Gün içerisinde yemek siparişi vermek isteyen uygulama üyeleri erişim sorunuyla karşılaşınca akıllara tekrar yeni bir siber saldırının olup olmayacağı geldi. Ancak, firma tarafından kullanıcılara gerekli bilgilendirme mesajı gönderildi.

Yemeksepeti neden çalışmıyor?

3 hafta önceki siber korsan saldırısından sonra Yemeksepeti’nin yazılım kadrosu gün içerisinde yaşanan teknik aksaklığı düzeltebilmek adına kolları sıvadı. Uygulama üzerinden kullanıcılara gönderilen mesajda: “Teknik arıza, sistemde teknik bir problem oluştu. Teknik ekibimiz bu konuyla ilgileniyor. En kısa sürede sorunu çözüp aranıza döneceğiz. Sabrınız için teşekkürler” ifadelerine yer verildi. Teknik arıza nedeniyle sipariş veremeyen kullanıcılar, bu bilgilendirmenin akabinde rahat bir nefes aldı.

Siber korsanların hedefindeki kurum: Yemeksepeti

Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından kullanılan Yemeksepeti uygulaması, esnafla tüketiciyi aynı dijital ortamda buluşturması nedeniyle büyük kolaylık sağlıyor. Ancak, son 1 senelik zaman dilimi içerisinde uygulama hakkında ortaya çıkan haberler vatandaşı tedirgin etti. 8 ay önceki müşterilerin kişisel bilgilerinin siber korsanlar tarafından çalınmasının bir benzeri 3 hafta önce yaşandı.

Yabancı menşeili oldukları düşünülen bir siber korsan grubu, şirketin eski CEO’su Nevzat Aydın’a 30 milyon kullanıcının kişisel bilgilerine el koyduklarına dair bir mesaj gönderdi. Aydın’la pazarlık yaparcasına mesajlaşan korsanlar, 200 bin talebinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilgileri SAT, firmayı yabancılara SAT, bakalım satacak ne çıkacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı