"Kürtçe tiyatro oyunu engellendi" iddiasına Valilikten açıklama

Mardin Valiliği, "Kürtçe tiyatro oyunun engellendiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, pandemiden dolayı 3-17 Aralık'ta kapalı yerlerde tüm toplu etkinliklerin yapılmasının yasaklanmasından dolayı etkinliğe izin verilmediğini açıkladı.

"Kürtçe tiyatro oyunu engellendi" iddiasına Valilikten açıklama
"Kürtçe tiyatro oyunu engellendi" iddiasına Valilikten açıklama
GİRİŞ 08.12.2021 09:55 GÜNCELLEME 08.12.2021 10:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Mardin Valiliğinden Kürtçe tiyatro oyununa engel" başlığı ile çıkan asılsız ve maksatlı haberler ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

PANDEMİDEN DOLAYI 3-17 ARALIK'TA KAPALI YERLERDE TOPLU GÖSTERİLER VE ETKİNLİKLER YASAK

"​​18 Kasım 2021'de Valiliğimize 'Tartuffe' tiyatro gösterisi düzenlenmesi için izin talebinde bulunulmuştur. Yapılan başvurunun içeriğinde tiyatronun Kürtçe oynatılması ile ilgili herhangi bir ibare bulunmamaktadır." ifadeleri kullanılan açıklamada, Valilikçe 3-17 Aralık'ta kapalı yerlerde toplu gösterilerin ve etkinliklerin yapılmasının yasaklanmasından dolayı etkinliğe izin verilmediği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"​​Sanatsal ve kültürel etkinlikler, şehrimiz ve hemşerilerimiz için de önemli. Bu etkinliklerin engellenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Fakat tüm dünyada ve ülkemizde istemeyerek de olsa pandemi sebebiyle bu tür toplu etkinliklere halkın sağlığı gözetilerek bir takım kısıtlama tedbirleri alınmak zorunda kalınmıştır. ​​17 Aralık 2021 tarihinde yasaklama kararının sona ermesi ile tekrar müracaat edilmesi durumunda değerlendirilecektir."

YORUMLAR 1
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    siizn giib yalakalar neyin peşinde acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor