Son dakika: 8 Aralık koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Aralık koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 8 Aralık koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 8 Aralık koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 08.12.2021 19:59 GÜNCELLEME 08.12.2021 21:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 254 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 874 kişinin testi pozitif çıktı, 192 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''İnsanlarımızı aşıdan önyargılarla korkutmaya çalışanlar NE KAZANDI? Hatalı kararlarınsa sonucunu biliyoruz. Yoğun bakımlarda yatan Covid-19 hastalarının önemli bölümü hiç aşı yaptırmamış veya aşısı tam olmayan kişiler. Aşı, alınması gereken bir karar. Pişman olmayı beklemeyin.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 8 Aralık’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 20 bin 874 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 192 oldu. Bir günde toplam 356 bin 254 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 29 bin 883 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 81,81 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,94 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 121 milyon 276 bin 848 ’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 57,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 15
  • Low 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu kadar zormu aşı olmak.Bir can daha gitmeden herkes aşısını olsun.
    Cevapla
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    emperyalist oyuncağı bu adam hergün korku pompalıyor...
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Din iman yokmu dıştan gelen aşıyı imsanımıza vurmayın anlamıyorsunuz öldürüyorlar
    Cevapla
  • Ersin 2 yıl önce Şikayet Et
    De gett bir bitmediniz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep hikaye... çocuğum pozitif cıktı dediler ki evden dışarı yasak ne ilaç verdiler nede kontrol. Yanı çocuk kendi çabası ile iyileşirse tamam kötüleşirse yoğun bakim..yalansa ispat ederim..
    Cevapla
  • Abdulkadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yeri böyle,bizde Fransa'da yaşıyoruz. Maalesef yapılacak birşey yok
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Tanıdığım çok kişi aşı olmadı oldu aşı lütfen olun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi