80 yaşında evlat nöbetine katıldı!

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 829 gündür HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 248'e yükseldi.

GİRİŞ 09.12.2021 13:00 GÜNCELLEME 09.12.2021 13:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek HDP İl binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu.

Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde evlat nöbeti başlattı. 829 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 33 oldu.



'GELİP DEVLETİMİZE SIĞINSIN'

HDP il binası oturma eylemi yapan aile sayısı, Hazro ilçesinde 8 yıl önce 12 yaşındayken kaçırılan Helin için gelen babası Abdurrahman Bozanlı ve eniştesi Agit Demir'in katılımıyla 248'e yükseldi.

Abdurrahman Bozanlı rahatsızlığı nedeniyle konuşamazken, Helin'in eniştesi Agit Demir, baldızının HDP tarafından kaçırılıp dağa götürüldüğünü belirterek, "8 seneden beri kayıptır. Gelip devlete teslim olsun. Hiç haber alamadık. Ne duyduk ne gördük. Birçok yeri aradık bulamadık. Burada oturmaya devam edeceğim. Sonuna kadar. Helin, nerede olursa olsun, gelsin devletimize sığınsın" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Artsa ne yazar!hdpkk hemen hemen bütün partilere sızmış durumda.Chp ele geçti sırada diğer partiler var.Adamlar sinsice partilere sızıp ele geçiriyorlar.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyedeki Iraktaki gençleri pkk ypgden kurtarmak için de bir çalışma yapılması gerekir. Aileler BM nezdinde örgütlenmeli mesela.
    Cevapla
  • AMİN ! 2 yıl önce Şikayet Et
    Size bu acıları yaşatanların Allah (cc) BELASINI versin (veriyorda ).
    Cevapla
  • karaburun 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş nasıl bir ülkede yaşıyoruz insanları öldüren devletin pek çok bütçesine zarar veren bir siyasi partiye devlet resmen parti diye para yardımı yapıyor idam ve kısas uygulamadan bu işler bitmezzzzzz
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş doğuda olan kişiler hiçmi bu durumdan ders çıkarmıyor orada toplanan 248 kişi kim kürt kökenli ee bunları görmeyip çocuklarını kaçırdıklarını nasıl görmezlik bu nasıl insanlık görmemezlikten gelen ler demek pkk pyd den farkı yok bunların
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!