İşte İBB’de kadrolaşan PKK’lılar! Personel yönetim şirketini de ele geçirmişler

İBB’nin personel yönetim şirketinin de PKK’lılar tarafından ele geçirildiği ortaya çıktı. Personel şirketinde çalışan S.A.’ın, PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna eleman aktaran kişilerden olduğunun ortaya çıkmasının ardından 26 Kasım’da gözaltına alındığı öğrenildi.

İşte İBB’de kadrolaşan PKK’lılar! Personel yönetim şirketini de ele geçirmişler
İşte İBB’de kadrolaşan PKK’lılar! Personel yönetim şirketini de ele geçirmişler
GİRİŞ 12.12.2021 12:49 GÜNCELLEME 12.12.2021 12:51
Bu Habere 336 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te yaptığı konuşmasında Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında belediyeye 33 bin kişi alındığını bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarına bakıldığını, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı olduğunu söyledi.

oylu, “İstanbul'a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı, 455'inin PKK ve KCK kaydı var, 80'inin DHKP-C kaydı var, 20'sinin de MLKP kaydı var, 2'sini MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim” ifadelerini kullandı.

Buna karşılık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ne demiş sayın bakan? ‘İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 575 kişi çalışıyor’ dedi. Gelip o 575 kişiyi alacaklar sandım. Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak sonuçta. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil” dedi.

O İSİMLERE ULAŞILDI

Bakan Soylu’nun terör örgütleri ile bağlantılı olan kişilerin belediyede çalıştığını ve kayıtlarının bulunduğunu söylemesinin ardından o isimlere ulaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinin PKK dağ kadrosunun şubesi gibi kullanıldığı tespit edildi.

Burada çalışan Ö. K.’nin dağ kadrosuna 2013’de katıldığı, 2017’de de güvenlik güçleri tarafından yakalandığı öğrenildi. Aynı şirkette çalışan M. K., İSPER’de çalışan Serbun Yurtsever gibi 7 isminde PKK ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin ardından İBB sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya üzerinden, “’İBB’de 557 terör örgütleriyle ilişkili çalışan var’ dendi. İncelemede 3’ü mevsimlik olmak üzere çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı” ifadelerini içeren bir paylaşım yaptı.

26 KASIM’DA GÖZALTINA ALINMIŞ

Belediye sözcüsünün haberinin olmadığı İBB’ye PKK kadrosundan alınan yeni isimlere ulaşıldı. İBB Başkanı İmamoğlu ve Sözcüsünün haberinin olmadığı belediyenin iştiraki İSPER İstanbul Personel Yönetim şirketi çalışanı S. A.’nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında PKK/KCK terör örgütü adına kırsal alana eleman aktarımı faaliyetlerinde bulunmasının ifade ve teşhislerle belirlenmesinin ardından 26 Kasım’da yapılan operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı. 
Yine İSPER İstanbul Personel Yönetim Şirketi çalışanlarından Melikşah K.’nın PKK’nın gençlik yapılanmasında faaliyet yürüten isimlerden olduğu, iki kez gözaltına alındığı, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi şirketi çalışanlarından E. Ç.’nin ise PKK’nın dağ kadrosundan olan elemanlarına yardım ve yataklık eden isimlerden olup 31 Temmuz 2017 ve 13 Eylül 2019 tarihleri arasında cezaevine kaldığı öğrenildi.

İBB’NİN PEYZAJ ŞİRKETİNDE PKK’NIN YÖNETİCİSİ VAR

Yine İBB’nin Bimtaş Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetleri San. Tic. A.Ş’de çalışan V. A.’nın PKK/KCK terör örgütünün Siyasal Alan yapılanmasına üst düzey yönetici yetiştirmek maksadı ile Siyaset Akademileri adı altında örgütsel eğitimlere katıldığı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca, İBB’nin iştiraki İsper İstanbul Personel Yönetim A.Ş’de Halkla İlişkiler Görevlisi olarak çalışan T. A.’nın geçmiş dönemlerde terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet yürüttüğü, terör örgütü propagandasından 3 ayrı defa adli işlem gördüğü öğrenildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 336
  • samet 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim Anlamadigim madem bu kisiler teror iltisaklida neden geregi yapilmiyor bir devlet memurunu ogrenciyi dovdu diye 2 gunde gorevinden alabiliyorsunuzda bu pkk lilarami gucunuz yetmiyor. ogrenciler hic kusura bakmayin ama cok terbiyesiz ahlaksiz ve ogretmenlerle laubali dalga geciyorlar.okullarda kufurler kavgalar derse girmemeler bunu goren yok egitim veremiyor ogretmenler ogrencilere cok yuz veriliyor idari disiplinler geri gelmeli
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlunu kınıyorum binbir hile dalevere nüfus taşıma ile istanbul a belediye başkanı oldu pkk be fetö ile bağlantıları seçim süresinde ortaya çıkmıştı imamoğlu belediyenin içini teröristlerle doldurmuş anlıcağınız pkk ya diyet ödemiş oy karşılığı için koltuk için cebini doldurmak için bu hainliği yapmış şehitlerimize rağmen Hdp önünde evlat acısı hasteti çeken ağlayan ailelere rağmen bu alçaklığı yapmış imamoğlu Türkiyenin yüzkarası Türk halkı bu haini hiç affetmiyecek pırıl pırıl okumuş gençlerimiz iş ararken ay hırsızı kılıklı silahlı teröristleri işe almış TC devletinin belediyelerinde pkk teröristlerin olmasını kabul edemeyiz
    Cevapla
  • ..... 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon insanı son derce vatansever ve milliyetçidir. Bu İmamoğlu denen adamın kökeninin rum olma ihtimali %99. Aksi halde bu şekilde bölücü ve yıkıcı faaliyet yürüten insanları ibb ye doldurmazdı.
    Cevapla
  • Mgl 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul chp il başkanı kim?
    Cevapla
  • Murat76 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam gerçekten de hayvanat bahçesi işletiyormuş, bütün başıboş hayvanları toplayıp sihalar vursun diye dağa gönderiyormuş. Hayvan itlaf etmenin değişik şekli.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu kayyum atatırmya çalışıyor. Geldiği günden beri diyiyorum. Kendini mağdur gösterip gelecek seçimlere pay çıkarmaya çalışıyor. Böyleliklede hükümeti kötülemeye çalışıyor. Benim gördüğümü devlet büyüklerimiz de görüyordur herhalde....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması