Uzaktan eğitim için tarih açıklandı! MEB Bakanı Özer Ocak ayında 2 haftalık süre boyunca...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendiren 2022 yılı MEB mali bütçe sunumu için TBMM'de önemli açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki eğitim yılında çalışmaların odak noktasının eğitimde fırsat eşitliği olduğuna dikkat çeken Bakan uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime verilen arada ortaya çıkan eksikliklerin telafi edilmesi için birçok destek programını hayata geçireceklerini belirten Özer, uzaktan eğitimin başlayacağı tarihi verdi...

Uzaktan eğitim için tarih açıklandı! MEB Bakanı Özer Ocak ayında 2 haftalık süre boyunca...
Uzaktan eğitim için tarih açıklandı! MEB Bakanı Özer Ocak ayında 2 haftalık süre boyunca...
GİRİŞ 23.12.2021 09:08 GÜNCELLEME 23.12.2021 09:09
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer uzaktan eğitimde öğretmen ve öğrencileri yakından ilgilendiren yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Öğretmenlerin seçeneklerini genişletebilmek adına harekete geçen Bakanlık, 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasında uzaktan eğitim verilmesi için ÖBA'yı kurdu. Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan MEB Bakanı, öğretmenler için hareketlilik programının başlayacağını belirterek mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi veya sistemin ürettiği tecrübe ile öne çıkan okullarda yeni öğretmenlerin görev alabileceğini vurguladı. Açıklamasının devamında okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak istediklerini kaydeden Özer, imkan farklılıklarının azaltılması ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı uzaktan eğitim açıklamasının detayları...

Okullar ne zaman kapanacak? 2021-2022 MEB yüz yüze eğitime ara verilecek tarihi açıkladı!Okullar ne zaman kapanacak? 2021-2022 MEB yüz yüze eğitime ara verilecek tarihi açıkladı!

İlk Kez 21 Ocak-7 Şubat Tarihleri Arasında Uygulanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimde öğretmenlerin seçeneklerini geliştirebilmek adına Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurdu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, 21- Ocak 7 Şubat 2022 tarihleri arasında öğretmenlerin mesleki eğitimlerini bu platform üzerinden verileceği bilgisini paylaştı.

Özellikle pandemi döneminde öğretmen semineri olarak bilinen mesleki gelişim uygulamaları EBA üzerinden gerçekleştirilmişti. Öğretmenler mesleki çalışmalarda eğitim-öğretimin niteliğini genişletmek, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, yenilenen veya güncellenen öğretim programları hakkında öğrencilere yol gösterici olan öğretmenlerin bilgilendirilmesi sağlamak gibi çalışmalar yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. Öğretmenler ise 21 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında Öğretmen Bilişim Ağı ile çevrimiçi düzenlenen seminerlere katılacak.

Öğretmen Hareketlilik Programı Başlıyor!

TBMM'de öğrenci, öğretmen ve velileri yakından ilgilendiren konular hakkında kritik açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerle ilgili yeni bir programın uygulanmaya başlanacağını duyurdu. " Öğretmen Hareketlilik Programı" ile birlikte mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi ya da sistemin ürettiği tecrübe ile öne çıkan okulları öğretmenlerin yerinde gözlemleyebilmesi için kısa süreli öğretmen hareketlilik programları yapılacak. Bu uygulamanın esasları henüz netlik kazanmazken mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin öne çıkan okullarda kısa süre görev alacak. Bakan Özer'in " Mükemmeliyet Merkezi" olarak tanımladığı tecrübelerin yerinde görülmesi için ilgili alan öğretmenlerinin okullarda kısa süreli görevlendirilerek buradaki tecrübelerden faydalanılması amaçlanacak.

2022 Yılı Eğitimde Fırsat Eşitliği Dönemi Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığının 2022 yılında eğitim bütçesinin 274 milyar 384 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu. Açıklamasının devamında 2022 yılında çalışmaların odak noktasında eğitimde fırsat eşitliği anlayışı olacağının altını çizen Özer, okul öncesinden yükseköğretime kadar uzanan süreçte eğitimin tüm kademelerini iyileştirebilmek için çabalayacaklarını belirtti. Bu kapsamda öncelik verilecek yerleri belirten Özer " Okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla desteklemek ve mesleki eğitimi güçlendirmek olarak belirledik" dedi.

YORUMLAR 176
  • Hasan D. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum velilerin çoğunluğu kapansın diyor. Okullar kapalı iken okulların kapanma sebebinin öğretmenler olduğunu düşünüyordu. Yarın okullar kapansa yine öğretmenler suçlu olacak.
    Cevapla
  • Sevda 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüs sadece okullardan mı yayılıyor. Okullar kapatıldığında çocuklar hiç dışarıya çıkmayacaklar mı AVM ler dolu Aşıyı sorgulayan yok .
    Cevapla
  • Tenzile uğurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende istemiyorum uzaktan eğitimi bir çocuğum tablet yok diye giremiyor derse biride telefondan giriyor
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapatılmalı nedeni ise tüm tanıdıklarım okuldan virüs kaptılar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapatılmalı çünkü yeni çıkan virüsle çocuklar daha çok etkilenirler bu yüzden en doğru karar bı ara verilmeli
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de kapatılmamalı çocuklar uzaktan eğitimden birşey anlamıyorlar benim oğlum geçen sene ilkokul ve ortaokulda hep taktir alıyordu bu sene 8 geçti çocuk 7 sınıfta hiç birşey öğrenememiş bu sene fark ettim dersane takviye arayı kapatmaya çalışıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Enes Kanter'e ABD'de soğuk duş! Mide bulandıran skandal sonrası hakkında soruşturma açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız