LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2022 yılında ne zaman yapılacak? MEB lise sınav ve başvuru takvimi...

LGS sınav tarihleri, 2022 yılı ÖSYM sınav takviminin paylaşılmasının ardından merak konusu oldu. Hayallerindeki liselerde eğitim alabilmek isteyen ortaokul 8. sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi kapsamında sayısal ve sözel oturumdan oluşan sınava katılacak. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) paylaştığı tarihlerde başvuru işlemleri e-Okul üzerinden veya okul yönetimlerince yapılacak. Peki 2022 LGS ne zaman?

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2022 yılında ne zaman yapılacak? MEB lise sınav ve başvuru takvimi...
LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 2022 yılında ne zaman yapılacak? MEB lise sınav ve başvuru takvimi...
GİRİŞ 14.12.2021 09:15 GÜNCELLEME 14.12.2021 10:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar ve diğer birçok liseye girişte öğrencilerden LGS sınav puanı talep ediliyor. Öğrenciler sınavdan elde ettikleri puanlara göre eğitim almak istedikleri liseleri belirliyorlar. Sınav hazırlıklarına erkenden başlayan milyonlarca öğrenci önümüzdeki senenin takvimini dikkate alarak çalışmalarına hız verecek. Liselere Geçiş Sisteminde 8. sınıf öğrencilerine sayısal ve sözel bölümden oluşan toplam 90 soruluk sınav yapılacak. Sözel bölümde Türkçe ,İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru, sayısal alanda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilecek. Öğrenciler yerleşmek istedikleri liseleri sınav sonuçlarına göre tercih edecek. ÖSYM'nin sınav tarihlerini duyurmasıyla öğrenci ve aileler LGS ne zaman, LGS sınav tarihleri açıklandı mı? sorusuna cevap arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı 2022 sınav takvimi...

LGS 2022 Yılında Ne Zaman Yapılacak?

Öğrencilerin tabiriyle Liselere Geçiş Sınavı olarak bilinen LGS oturumlarının yapılacağı tarihler henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığının 2022 sınav takvimini Ocak ayında duyurması öngörülüyor. Ancak Bakanlık tarafından organize edilen sınavların tarihleri her yıl benzerlik gösteriyor. 

LGS sınavı sayısal ve sözel oturumları 2021 yılında 6 Haziran tarihleri arasında yüz yüze olarak gerçekleştirilmişti. Bu yılda merkezi sınavın Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır. 

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle başvuru işlemleri e-Okul üzerinden 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak yapılmıştı. Bakanlığın bu yılda başvuruları benzer şekilde alması bekleniyor. Başvuru ve sınav tarihleri belli olduğunda detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS Hangi Dersten Kaç Soru Soruluyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen LGS sınavı sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştiriliyor. Sayısal alanda Matematik, Fen Bilimleri derslerinden soru geliyor. Sizde aşağıdan detaylı sınav sorularına erişebilirsiniz.

Sayısal Oturum;

Matematik 20, Fen Bilimleri 20

Sözel Oturum;

Türkçe 20, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10, Yabancı Dil 10

LGS Lise Tercih İşlemleri Nasıl Yapılıyor? 

LGS sınavlarının düzenlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları açıklıyor. Sonuçların ilan edilmesi ile birlikte öğrencilerin tercih edebilecekleri liseler tercih kılavuzunda yer alıyor. Ardından özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edilen liselerin ardından merkezi sınavın yerleştirme işlemleri başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yerleşemeyen öğrenciler için ek olarak yerleştirme yapıyor.

YORUMLAR 3
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    90 soruya 100 dk. değil, ilk oturum için 75 dk. ikinci oturum için 80 dk. süre verilmektedir.
    Cevapla
  • Ayşenur 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper olur ama olmuyor
    Cevapla
  • kaptan 2 yıl önce Şikayet Et
    toplam 155 dk veriliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı