Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan açıklaması!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı temsilciler atanacağını açıkladı.

GİRİŞ 13.12.2021 22:46 GÜNCELLEME 13.12.2021 22:50
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

 TBMM'de bakanlığının bütçesi görüşülürken açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

TÜRKİYE'DEN ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME ADIMI

Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız. Afganistan da kız çocuklarının okula gitmesi için okullarımızı açık tutuyoruz, sadece diplomasi ile sonuç alınabilir. İnsani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kabil'den Türkiye'ye charter uçuşları başladı, dönmek isteyenler Kabil'e dönüyor.

"SAHAYSA SAHA, MASAYSA MASA! HEPSİNE VARIZ"

Yunanistan ve Rum kesimi 6 kez kıta sahanlığımıza 3. ülke bayraklı gemiler göndermeye çalıştı, önledik. Sahaysa saha, masaysa masa! Hepsine varız.

"ABD İLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

ABD ile bir taraftan sorunları çözmek için diğer taraftan 100 milyar dolar hedef konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Stratejik diyalog mekanizma kurulması konusunu Riga'da Blinken ile çalıştık.

AFRİKA İLE İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM

Afrika, Asya ve Latin Amerika’yla ilişkilerimizde de önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklığı Zirvesi’yle, Afrika’yla ilişkilerimizde yeni bir döneme giriyoruz. 

Liderlerin katılacağı Zirve öncesi, Dışişleri, Eğitim, Sağlık ve Tarım Bakanları toplantısı da gerçekleştirilecek. 20 lider 80 bakan geliyor.

''LİBYA'DA İSTİKRARIN ANAHTARI OLMAYA DEVAM EDİYORUZ''

Libya’da barış ve istikrarın anahtarı olmaya devam ediyoruz. Seçimler öncesi tüm taraflarla temas halindeyiz. Yarın Libya Meclis Başkan Vekili’nin başkanlığında karma bir Meclis heyeti ülkemize gelecek.

"FETÖ İLTİSAKLI OKULLARIN FAALİYETLERİNİ TAMAMEN VEYA KISMEN SONA ERDi"

Maarif Vakfı'yla çalışmalarımız neticesinde, 43 ülkede FETÖ iltisaklı okulların faaliyetleri tamamen veya kısmen sona erdi. DEAŞ ve yabancı terörist savaşçılarla mücadelemizi uluslararası işbirliği kapsamında aralıksız sürdürüyoruz.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 61
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Özal zamanı da bu emperyalist devletleri " Ermeni soykırımını tanıyın zira bu olay sizi bağlamaz Türkiye kuruluşu tarihi 1923 den önce oldu deyiverirsiniz diyerek " olayı basite indirgeme teklifiyle gelirler??? Ancakkkk diğer taraftan 1920 yılında imalanan Ermenistan sınırı anlaşmasını da sulandırma işlemi ile karşı karşıya kalırdık.. Bursa'daki maçta Azeri bayraklarının dalgalanmasını yasaklayanlarrrr ??? Ahhhh ahhhh
    Cevapla
  • gürsel 2 yıl önce Şikayet Et
    bu millet sizinle gurur duyuyor iyiki varsınız
    Cevapla
  • A. İVME 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan konusunda ülkemin erken davrandığına inanıyorum. Bu hainleri biraz daha meletmek lazım çünkü, dünya sağ kaldığı sürece bunların hainliği bitmez, bitti duyarsam da inanmam.
    Cevapla
  • cihad 2 yıl önce Şikayet Et
    aslında güzel haber. mesele Bae olunca neden normalleşiyoruz ama ermenistan olunca solaklardan ses yok. bide neymiş efendim dün kötü diyordun bugün neden iyi oldun. ya arkadaş adam can dostu ile bazen küsüp barışıyor kanlı bıçaklı oluyor sonra gene barışıyor bu ise devlet meselesi tabiki olacak hava bile bazen açık bazen bulutlu bazen gök gürültülü
    Cevapla
  • fatoş koş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da kardeşim yapın tutan mı var. nasıl olsa kimseye hesap vermiyorsunuz. Merve kavakçı' nın bitercüman kızını da alın yanınıza yapın anlaşmanızı. Oy sa oy verelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek