Erken seçim araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı

Asal Araştırma Şirketi son anketinde vatandaşlara, "Türkiye'nin bugünkü genel durumunu düşündüğünüzde, sizce milletvekili seçimlerinin erken yapılması gerekir mi?" sorusunu yöneltirken, "Seçimde hangi partiye oy verirsiniz? diye sordu.

Erken seçim araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı
Erken seçim araştırmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı
GİRİŞ 14.12.2021 10:02 GÜNCELLEME 14.12.2021 10:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Asal Araştırma Şirketi yaptığı son ankette vatandaşlara, "Türkiye'nin bugünkü genel durumunu düşündüğünüzde, sizce milletvekili seçimlerinin erken yapılması gerekir mi?" sorusunu sordu. Katılımcıların yüzde 53,3'ü seçimlerin normal zamanında yapılması gerektiğini söyledi.

Asal Araştırma Şirketi yaptığı son anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında 28 ilde yapılan araştırmaya bin 500 kişi katıldı. Bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada +/- 2,5 hata payı verildi.

ERKEN SEÇİM İSTEMEYENLERİN ORANI YÜZDE 53,3

 Araştırmaya katılanlara "Türkiye'nin bugünkü genel durumunu düşündüğünüzde, sizce milletvekili seçimlerinin erken yapılması gerekir mi?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 53,3'ü, erken seçimle ilgili kendilerine yöneltilen soruya seçimlerin normal zamanında yapılması gerektiğini söyledi. Erken seçimi destekleyenlerin oranı ise yüzde 46,7 olarak gerçekleşti.

BU PAZAR BİR MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ OLSA…

"Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) yüzde 35,9'u AK Parti, yüzde 23,1'i CHP, yüzde 12,7'si İYİ Parti, yüzde 10,4'ü HDP, yüzde 8,6'sı MHP, yüzde 1,8'i Deva, yüzde 1,5'i Memleket Partisi, yüzde 1,2'si Türkiye Değişim Partisi, yüzde 1,1'i Gelecek Partisi, yüzde 0,9'u Saadet Partisi, yüzde 0,8'i Yeniden Refah Partisi ve yüzde 2'si Diğer cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ İSTEYENLERİN ORANI YÜZDE 52,4

Araştırmaya katılanlara “Sizce Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile mi, Parlamenter Sistem ile mi yönetilmelidir?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 52,4'ü "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" yanıtını verirken yüzde 47,6'sı ise "Parlamenter Sistem ile yönetilmelidir" dedi.

YORUMLAR 10
  • Diyarbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bidonun dostları kurdan meddet umuyorlar Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • Fert 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede seçimi büyük vizyon çizenler kazanır.Küçük hesaplar için çalışıp dışarıya maşa olanlar değil.İstanbul Türkiyenin minyatür resmidir. RTE ve Akp dönemi ile şimdiki halini millet iyi okusun. 2002 öncesi Türkiye halinide bir hatırlasın sonrada aklını başına alsın artık. Patatese soğana dolara dövize kanmayı bırakın artık azcık sabırlı olun prangalardan kurtulup tam refah seviyesine çok az kala sabrınız tükenmesin. Düşük enflasyon düşük faiz ve bitik döviz günleri yakındır.
    Cevapla
  • Fert 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık şu oranlara bak..Küçük partiler % 1 leri kopararak tamda devlet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmüş vaziyette. Hdp iyi p oyları ciddi rakamları bulurken bu istikrarsız havayı güçlendirenlerin vebali boyunlarına. 2023 e girerken ülkede oy dağılımını çorba eden küçük partilere yazıklar olsun. Seçmen fşyatlar ve zamlar karşısında istikrardan vaz geçerse umduğunu almayı değil her şeyini kaybedecek.
    Cevapla
  • irfan 2 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam ins
    Cevapla
  • ÖMER 2 yıl önce Şikayet Et
    erken seçim isteyenler sanıyorki seçim olursa hersey düzelir sizler tarihinizi geçmişinizi ne cabuk unuttunuz erken seçimle bu işler düzelmiyor millet olarak vatan olarak birlik beraberlik olarak tek vucut olmak gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor