Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları geçici olarak yasaklandı

Van Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları geçici olarak yasaklandı
Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları geçici olarak yasaklandı
GİRİŞ 14.12.2021 19:16 GÜNCELLEME 14.12.2021 19:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylem ve saldırıların önüne geçilmesinin planlandığı bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi, milli güvenliğin oluşturulması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, temel hak ve özgürlükler ile asayişin devamının temini, şiddet olaylarının yaygınlaşmasının engellenmesinin amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Van sınırları içinde 15 Aralık'ta geçerli 29 Aralık da dahil 15 gün süreyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları, 2911 sayılı kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasaklanmıştır. İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması, İl idaresi Kanunu'nun 11. maddesinin A ve C fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihlerde mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Gümüş 29 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim devletimize güç kuvvet versin. Rabbim ülkemizi hertürlü tehlikelerden muhafaza eylesin. Rabbim hainlerin kormus olduğu tüm tuzakları kendi başlarına çevirsin inşaallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha