İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış öncesinde uyarı geldi!

İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Türkiye’nin dört bir yanında kar yağışları etkisini hissettirmeye başladı. İstanbul’un Trakya’ya açılan kapısı Silivri’de de 2 gün önce karla karışık yağmur görülmüştü. Bir önceki yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumu, bu sene bereketiyle birlikte geldi. İstanbul, önceki yıla kıyasla daha erken beyaza bürünebilir. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için belirlediği hava durumu raporu ve kar yağışı tahmini.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış öncesinde uyarı geldi!
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış öncesinde uyarı geldi!
GİRİŞ 18.12.2021 12:40 GÜNCELLEME 18.12.2021 12:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Türkiye’nin 5 günlük hava durumunu bölgeler halinde yayınladı. İç Anadolu, Batı Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri kar yağışlarıyla öne çıkarken, Tekirdağ’da hava sıcaklığı 5 derecenin altına düştü. Raporda, İstanbul’a ne zaman kar yağacağına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Sibirya Yüksek Basınç Merkezi ile İzlanda Alçak Basınç Merkezi’nin kış aylarında etkisini hissettirdiği ülkemizde, bu yıl havalar beklenenden daha erken soğuma eğilimi gösterdi. Ayrıca, MGM’nin yayınladığı raporda 17 kent için uyarıda bulunuldu. “İstanbul’a kar ne zaman yağacak?” sorusunu araştıran vatandaşların sayısı da bir hayli yükselişe geçmiş durumda.

İstanbul’da Kar Alarmı!

Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul’un 5 günlük hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Buna göre, pazartesi ve Salı günleri karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Geçtiğimiz haftadan beri etkisini hissettiren fırtına, yağmur ve sağanak yağış önümüzdeki 5 günlük süreçte de devam edecek. İşte, MGM’nin yayınladığı 5 günlük rapora göre İstanbul’da hissedilmesi beklenen hava durumu:

  • 18 Aralık Cumartesi: Yağışlı (6 derece)

  • 19 Aralık Pazar: Yağışlı (3 derece)

  • 20 Aralık Pazartesi: Karla karışık yağmur (2 derece)

  • 21 Aralık Salı: Karla karışık yağmur (2 derece)

  • 22 Aralık Çarşamba: Bulutlu (0 derece)

Geçtiğimiz Yıl Mevsim Normallerinin Üzerindeydi

İstanbul, 2020 yılında sık sık mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumu ile gündeme geliyor; barajlardaki su oranının azlığı ile vatandaşı tedirgin ediyordu. Aralık 2020’de şehirdeki su oranı yüzde 20’leri görürken, kar yağışı da yaşanmamıştı. Ancak bu yıl, 20 Aralık Pazartesi günü ile 21 Aralık Salı günlerinde havanın karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, önceki dönemde ilk kar 14 Ocak 2021’de düşmüştü.

MGM’den 17 Kente Sarı Kodlu Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan raporda 17 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Balıkesir; Çanakkale, Konya, Bursa, Burdur, Isparta, Antalya, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla, Adıyaman, Antalya, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Muş’ta kuvvetli yağış bekleniyor. MGM’nin sosyal medya hesabından yayınlanan bilgilendirme mesajında, bu bölgelerde havanın bulutlu ve yağışlı geçeceği uyarısı yapılırken, sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Peki, sarı kodlu uyarı nedir?

Sarı Kodlu Uyarı Nedir?

Sarı kodlu uyarı, bir bölgenin hava durumunda “potansiyel tehlike” olduğuna dair Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşılan bir uyarıdır. Hava durumunun doğrudan etkilediği meslek gruplarında çalışan kişilerin daha temkinli davranması beklenir. Ayrıca, sağanak yağışlar; sel, taşkın ve su baskını gibi olumsuzluklara da hazırlıklı olmak gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri