MEB AÖL sınav sonuç tarihi! MEB Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 4-10 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi düzenlenen sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri AÖK Bilgi Yönetimi üzerinden sınav giriş ekranında olduğu gibi T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sınav sonuçlarını sorgulayabilir. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Lise ders geçme notunu 45 olarak belirledi. İşte Bakanlığın duyurduğu sınav sonuç takvimi...

MEB AÖL sınav sonuç tarihi! MEB Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL sınav sonuç tarihi! MEB Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 19.12.2021 09:29 GÜNCELLEME 19.12.2021 09:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürerken Milli Eğitim Bakanlığından öğrencileri heyecanlandıran açıklama geldi. Açıktan aldıkları lise eğitimiyle diploma sahibi olmayı hedefleyenlerin katıldığı 1. dönem online sınav sonuçları için tarih belirlendi. Değerlendirme işlemlerinde yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemezken 100 puan üzerinden Açık Lise öğrencilerin sınav notu hesaplanacak. Çevrimiçi sınavı başlatan ancak soru cevaplamayan öğrencilerin derse ait puanı sıfır (0) olacak. Sınavlarda kopya çektiği tespit edilen, bilgi paylaşımı yapan ve sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak. 20 soruluk AÖL 1. dönem sınavlarında her doğru cevabın puan değeri 5(beş) olacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı o duyuru...

Açık Lise Sınav Sonuçları Pazartesi Açıklanıyor!

Bakanlığın resmi internet sayfasından paylaşılan açıklamada Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem online (çevrim içi) sınav sonuçlarının 20 Aralık Pazartesi günü açıklanacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları için saat verirken, sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler Açık Öğretim Bilgi Yönetimi Sistemi (AÖK) T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçları öğrenebilirler. Ders geçme notu 45 olurken, sonuç ekranında doğru-yanlış cevap sayısı belirtilmeyecek.

Sınav Sonuçları Açıklandıktan Sonra İtirazlar Yapılacak!

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sonuçlar açıklandıktan sonra 5 takvim günü içerisinde Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C kimlik numarası ile birlikte 30 TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz modülünden başvuru yapabilir.

Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet Şartları Neler?

Öğrenim görülen toplam dönem 18 yaş ve üzeri için 5 (beş) dönem olması

Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması

Ortak derslerinin tamamını başarması veya muaf olması,

Dil ve Anlatım Dersini mutlaka başarması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması

YORUMLAR 2
  • aaktog 2 yıl önce Şikayet Et
    3 gün oldu aciklandi hala pazartesi diyorlar
    Cevapla
  • Samim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar açıklandı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti