Basın camiasından Muharrem Sarıkaya’ya tepki

Basın camiasının birçok dernek grupları Muharrem Sarıkaya’yı kınadıklarını açıklayarak, “Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz” dedi.

GİRİŞ 19.12.2021 20:41 GÜNCELLEME 19.12.2021 23:30
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Muharrem Sarıkaya’yı “gazeteci” olarak tanımadıklarını bertikleri bir yazılı basın açıklaması yaptılar.

Dernek gruplarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyor, Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz.

Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı.
Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.”

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ'NDEN SERT TEPKİ

Muharrem Sarıkaya'nın İHA çalışanı ses teknisyenine tokat atmasıyla ilgili bir tepki de Anadolu Yayıncılar Derneği'nden geldi. Dernek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Anadolu Yayıncılar Derneği olarak her bir ses teknisyenine tokat atan Muharrem Sarıkaya’yı şiddetle kınıyoruz. Olaya sessiz kalan Gazi Antep Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz." denildi.

Gazeteciler Sendikası ise Muharrem Sarıkaya'ya sert tepki gösterirken özür dilemesi çağrısında bulundu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 27
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Canlı yayın olsaydı aynı şeyi yapar mıydı? sanmıyorum. Demek ki canlı olmayan yayınlarda nice garibanlar ne fırçalar yiyor, ne hakaretler işitiyor da haberimiz olmuyor. Zalimlerin canları cehenneme.
    Cevapla
  • Sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tokat tesadüfen atılmış bir tokat değildir. Bu tokat alenen muhafazakâr kesime atılmıştır. Bu kişi sol medya mensubuna atamazdı
    Cevapla
  • şefik 2 yıl önce Şikayet Et
    tokat yiyenin tepkisi ne olmus acaba ? karşılıksız mı kalmis
    Cevapla
  • süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    muhabir adamı zıvanadan çıkartmak için epey gayret sarf etmiş elinden telefonu alıyor ve sonra tekrar alınca ayarı bozuluyor bir anlık sinirlede yapmaması gereken bişey yapıyor hoş değil tabi..
    Cevapla
  • fatsalı 2 yıl önce Şikayet Et
    bumu gazeteçi bu gazeteçiyse baglı bulundugu cemiyet hemen bunu kınamalı bundan cemiyet adamı olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...