2022 asgari ücret ödemesi ne zaman? Zamlı maaşlar ne zaman verilecek?

2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş oldu. Öte yandan asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacak. Peki 2022 zamlı asgari ücret ödemesi ne zaman yapılacak?

2022 asgari ücret ödemesi ne zaman? Zamlı maaşlar ne zaman verilecek?
2022 asgari ücret ödemesi ne zaman? Zamlı maaşlar ne zaman verilecek?
GİRİŞ 21.12.2021 09:25 GÜNCELLEME 21.12.2021 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi, işveren ve hükümet heyetlerinin oy birliğiyle asgari ücret brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş oldu. Öte yandan asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacak. İşsizlik ödeneği, asgari geçim indirimi, kıdem ve ihbar tazminatları, genel sağlık sigortası primi, geçici iş göremezlik ödeneği, SGK prim borçlanmaları ve idari para cezalarının da aralarında olduğu birçok kalem, yeni asgari ücretteki değişiklikle birlikte yeniden hesaplanacak. Peki asgari ücret Ocak’ta mı yoksa Şubat’ta mı ödenecek?

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2022 asgari ücret brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret ile ilgili olarak; "2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam yükselmektedir. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücret düzenlemesiyle birlikte asgari ücretten alınan gelir vergisiyle, damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işverenin maliyetini 450 lira aşağıya çekiyoruz. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz." dedi.

Brüt ücreti asgari ücretin üzerinde olan ücretlilerin, ücretleri üzerinden yapılan vergi kesintisi nedeniyle ücretlerinin, asgari ücretin net tutarının altında kalmaması için ilave asgari geçim indirimi getirilecek. Bu düzenlemelere uyumlu olarak Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan diğer ücret gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin hükümler yürürlükten kaldırılacak.

2022 ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN ÖDENECEK? 

Yeni asgari ücret zammı 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile geçerli olacak. Fakat, asgari ücretli çalışanlar zamlı maaşlarını Şubat ayı ödemesi ile alacak.

 

YORUMLAR 1
  • ALP ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    BUASKERİ ÜCRET de birde KADIN- ERKEK AYRIMI MI VAR?BAZI İŞYERLERİNDE BUNA ŞAHİT OLDUM.MESELA MERMER FABRİKALARINDA ÖZELLİKLE KADIN İŞÇİ ÇALIŞTIRIP SİZ KADINLARIN ÜCRETİ BU DENİLEREK ÜSTELİK AĞIR İŞLER.NEDEN AYRIMCILIK YAPILIYOR ACABA... İŞ GÜCÜ AYNI DEĞİLMİ??? BİRDE BUNA ÇARE -ÇÖZÜM BULUNURSA ÇOK İYİ OLUR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz