Yarın okullar tatil mi? 24 Aralık Cuma günü kar tatili olan şehirler...

Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışları etkisini hissettirmeye başladı. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olan yağışlar nedeniyle bazı şehirlerde kar tatili ilan edildi. 24 Aralık Cuma günü 7 vilayette 1 günlüğüne ara verildi. Peki, yarın okullar tatil mi?

Yarın okullar tatil mi? 24 Aralık Cuma günü kar tatili olan şehirler...
Yarın okullar tatil mi? 24 Aralık Cuma günü kar tatili olan şehirler...
GİRİŞ 24.12.2021 09:14 GÜNCELLEME 24.12.2021 09:14

Ülkemizde hava sıcaklığı Aralık ayı ile beraber bir hayli düştü. Kar yağışı ve don olayları nedeniyle bazı illerde, içinde bulunduğumuz haftanın belirli günlerinde kar tatili ilan edildi. 24 Aralık Cuma günü de kar yağışlarının etkili olmasından ötürü bazı vilayetlerde eğitime 1 günlüğüne ara verildi. Yarın okullar tatil mi sorusu da bu vesileyle cevap bulmuş oldu. Öte yandan, havaların yurt genelinde düşmesi ve kar yağışının da ülke genelinde etkili olması bekleniyor. 

Okullar Tatil Edilecek mi?

Karadeniz'deki olumsuz hava koşullarından ötürü 7 ilde eğitime bir günlüğüne ara verildi. Bölgedeki hava sıcaklıklarının sıfırın altında olması ve yoğun derecede don hadisesinin yaşanması bu kararda etkili oldu. 

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi?

24 Aralık Cuma günü Karadeniz'in 7 ilinde hava muhalefeti nedeniyle ilk ve ortaokul kademesinde kar tatili uygulandı. Bahsi geçen iller şu şekilde:

  • Trabzon
  • Rize
  • Artvin
  • Bartın
  • Kastamonu
  • Giresun
  • Karabük

Yukarıda yer alan 7 şehirden sadece Bartın uzaktan eğitim modeline geçti. Diğer 6 ilin bazı ilçelerinde de 1 günlük tatil uygulanacak.

Ankara’da Okullar Tatil Edilecek mi?

Başkent Ankara’da da etkili olan kar yağışının 24 Aralık Cuma günü itibariyle etkisini hissettirmesi bekleniyor. Bugün, il genelinde eğitim-öğretim devam ederken; yarın için son kararı Ankara Valiliği alacak.

İstanbul’da Kar Tatili Yapılacak mı?

İstanbul’da da havalar, Anadolu’daki illerle eş zamanlı olarak soğuma eğilimine gitti. 23 Aralık Perşembe günü sabahında da hissedilen hava sıcaklığı 0 dereceydi. Hatta, bazı bölgelerdeki otomobiller, sabahleyin don olayından ötürü beyaza büründü. Ancak, Valilik'ten konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi. 

Sarı Kodlu Uyarı Nedir?

Sarı kodlu uyarı, havadaki potansiyel tehlikeyi işaret eder. Sel, yağmur; taşkın ve kuvvetli rüzgar gibi hava muhalefeti yaşanabilir.

Turuncu Kodlu Uyarı Nedir?

Turuncu kodlu uyarı, yüksek potansiyelli bir uyarı türüdür. Genellikle kullanılmamakla beraber turuncu kodun kullanıldığı bölgelerde hava muhalefetinin yaşanma oranı daha yüksektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...