İstanbul’da okullar tatil edilecek mi? Meteoroloji uyardı! Kar geliyor…

Anadolu’nun dört bir yanında kar yağışları nedeniyle okullara 1 günlüğüne ara verildi. Hava sıcaklığı yurt genelinde düşerken, MGM bazı bölgeler için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Ayrıca, İstanbul’a da 21 Aralık Salı ve 22 Aralık Çarşamba günü tarihlerinde kar yağması bekleniyor. Olası kar yağışı nedeniyle İstanbul’da okullar tatil edilecek mi?

İstanbul’da okullar tatil edilecek mi? Meteoroloji uyardı! Kar geliyor…
İstanbul’da okullar tatil edilecek mi? Meteoroloji uyardı! Kar geliyor…
GİRİŞ 21.12.2021 10:11 GÜNCELLEME 21.12.2021 10:11

Türkiye’de hava sıcaklığı aniden yurt genelinde düşüşe geçti. Doğu Anadolu, İç Anadolu, Batı Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da kar yağışları devam ediyor. Marmara da ‘kar getirecek’ Balkan soğuklarını beklemeye koyuldu. Marmara’nın lokomotifi İstanbul da, soğuk havalardan nasibini aldı. Binlerce öğrenci, bugün saat 12.00 ile 15.00 arasında karla karışık yağmurla karşılaşacak. Yarın da kar yağışının devam etmesi düşünülüyor. Nitekim Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul için 5 günlük hava durumu raporunu paylaştı. Bu sebeple, İstanbul’da okullar tatil edilecek mi sorusu sorulmaya başlandı.

İstanbul’a kar yağması bekleniyor!

Meteoroloji’nin paylaştığı verilere göre, İstanbul’a 21 Aralık ve 22 Aralık günlerinde kar yağması bekleniyor. Aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi, hava sıcaklıklarının 0’ın altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kar tatili yapılacak mı?

5 günlük raporda hava sıcaklığının 0’ın altını görmesi ve kar yağışlarının başlaması nedeniyle gözler İstanbul Valiliği’ne çevrildi. Ancak, Valilik’ten konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Yurt genelinde yapılan kar tatili ilanları şimdilik İstanbul için geçerli değil.

Anadolu’da okullara ara!

İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’daki bazı şehirlerde okullara bir günlüğüne ara verildi. Konya’nın bazı ilçeleri, Aksaray ve Karaman’ın bazı ilçeleri; Tunceli ve diğer bölgelerde kar tatili ilan edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..