MEB'den kritik eğitim saati açıklaması geldi! Bakan Özer paylaştı! Yüz yüze ve uzaktan eğitimlere...

MEB kişisel gelişimi desteklemek ve mesleki kariyer anlamında öğretmenlerin daha yukarılara tırmanması için önünü açmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre yüz yüze ve uzaktan eğitime katılan öğretmen sayısı 1 milyon 187 bin iken 2021 yılında bu sayı iki kattan daha fazla artarak 2 milyon 773 bin seviyelerine yükseldi. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada çok boyutlu adımlar atıldığını ifade ederek eğitim saatinin arttığını duyurdu. İşte yapılan o kritik açıklama...

MEB'den kritik eğitim saati açıklaması geldi! Bakan Özer paylaştı! Yüz yüze ve uzaktan eğitimlere...
MEB'den kritik eğitim saati açıklaması geldi! Bakan Özer paylaştı! Yüz yüze ve uzaktan eğitimlere...
GİRİŞ 27.12.2021 09:29 GÜNCELLEME 27.12.2021 16:02
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için destek sunma çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık tarafından organize edilen eğitimlerde kişisel eğitimden, mesleki alanlara kadar geniş bir yelpaze bulunuyor. Katılımcı sayıları dikkate alındığında öğretmenlerin en fazla ilgi gösterdiği eğitimlerin başında teknoloji kullanım becerileri geliyor. MEB Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede geride bıraktığımız yıllara göre alınan sonuçlardan mutluluk duyduğunu ifade ederken, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne konuyla ilgili teşekkürlerini iletti. Bakanlığın öğretmenlere sunduğu imkanlar doğrultusunda eğitimlere katılım oranı %34 oranında artarken, 2021 yılında 2 milyon 773 bin 317 kişi yüz yüze veya çevrimiçi (uzaktan) verilen eğitimlere katıldı. İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklama...

MEB Bakanı Mahmut Özer okullardaki yeni planlamayı açıkladı! 6,7 ve 8. sınıftaki...MEB Bakanı Mahmut Özer okullardaki yeni planlamayı açıkladı! 6,7 ve 8. sınıftaki...

Eğitim Saati Ortalaması 93,4'e Ulaştı!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada geçmişteki ders saati verileriyle 2021 yılındaki bilgiler karşılaştırıldı. 2017 yılında bir öğretmen yılda ortalama 35 saat eğitim alırken, 2018 yılında bu sayı 39'a, 2019 yılında 51 saate ulaştı. 2020 yılına gelindiğinde eğitim saati düşerek 41,6 oranına geriledi. Milli Eğitim Bakanlığının attığı adımlar ve pandeminin de etkisiyle bu 2021 yılında bir öğretmen ortalama 93,4 saat eğitim aldı. Böylelikle son beş yılın en yüksek eğitim saati oranı yakalandı.

"Olumlu Yansımasını Görmekten Mutluluk Duyuyorum"

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak bu alanda çok boyutlu adımlar attıklarını vurguladı. Attıkları bu adımların olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Özer, 2021 yılında düzenlenen eğitimlere katılan öğretmen sayısının 2020 yılına göre 34 arttığına dikkat çekerken son beş yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaştıklarını söyledi. Devamında " 2021 yılında yüzde 125 artışla 93,4 saate ulaştı. Bu süreçleri başarı ile yürüten Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) Yarıyıl Tatilinde Kullanılacak!

Özellikle pandeminin de etkisiyle öğrenciler için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanılmaya başlanmıştı. Koronavirüs sebebiyle yüz yüze eğitime devam edemeyen öğrenciler için dersler ve diğer etkinlikler EBA aracılığıyla düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin teknolojik imkanlardan yararlanması için harekete geçti. Bakan Özer, öğretmenlerin uzaktan eğitimde seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduklarını söyledi. Bu platform ilk defa 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasında iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmen seminerleri için kullanılacak.

Daha Çok Öğretmene Ulaşan Mesleki Gelişim Sistemi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merkezi ve uzaktan eğitimlere ek olarak yerel ve okul bazlı eğitime de geçeceklerini vurgulayarak, yeni uygulamanın detaylarını verdi. Okul düzeyinde mesleki gelişim faaliyeti düzenlenmesine imkan tanıyacaklarının altını çizen Özer, okullar almak istedikleri eğitimleri, nedenlerini ve ulaşmak istedikleri sonuçları Bakanlığa ileterek, talepte bulunabileceğini ifade etti. Devamında Milli Eğitim Bakanlığının eğitim bütçelerini okullara aktaracaklarını söyleyen Özer" Bu uygulama ile daha gerçekçi temellere dayanan ve daha çok öğretmene ulaşan bir mesleki gelişim sistemine kavuşmuş olacağız. Bu kapsamda özellikle proje okullarımıza ağırlık vereceğiz." dedi.

YORUMLAR 22
  • İlne 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen seminerleri gerekli mi ya da mesleki gelişime katkı sağlıyor mu? Bence hayır.cunku zaten ogretmn olarak yetiştiriliyor ve mesleki eğitim almislar.Her gelen bakan birşeyler planlıyor öğretmende zorunlu katılıyor ancak öğretmenlik son on yıldır çok zorlaştırildı ve öğretmen okulda ne sıkıntı yaşıyor hangi sorunlar ile karşılaşıyor soran yok.
    Cevapla
  • Eylül 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız
    Cevapla
  • Funda 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayati akisina yaşayın beaaa dert ettiğiniz şeye bakın
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabah 8:30 ders başlıyo öğlen 4:10 çıkıs 9 ders cok fazla ya teneffüs 10 dk öğle arası 30 dk
    Cevapla
  • Dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapabiliriz
    Cevapla
  • Feyza 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle tüm gün olsun okul biz gibi çalışan aileler yarım gün çocuklar okulda olduğunda ya bakıcıya ücret vermek zorunda kaliyo ki bu çok maddi açıdan zorluyo güven açısından da zor ya da özel.okullara yonlenmek zorunda oluyoruz okullar tüm gün olmalı.
    Cevapla
  • Dayı ve 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin başka bişey diyemiyorum size
    Cevapla
  • Şero 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana öğretmen değil, bakıcı lazım. Ondan da önce edep ve akıl lazım.
    Cevapla
  • İlen 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulların sayısının az olduğu bölge ya da illerde yarım gün eğitim var. Ogrenci sayısı çok yeterli okul yok.Ancak ogretmn eğitimci, doğurmadan önce düşünecektiniz , ben çalışıyorum kim bakacak çocuğuma diye..Maalesef bilinçsiz veliler çok fazla.Aile planlaması gerekli olmalı diye düşünüyorum madem ki ebeveynler çocuklarına bakamıyor..
    Cevapla
  • NİGDELI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmen olarak bu düşünceden dolayı sizi kınıyorum öğretmenleri BAKICI olarak görmenizden
    Cevapla
  • Göktan kahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına su meslek okullarindaki ders saatlerini 30 dk ya düşürün 30dk iken 3.05 de cikiyoduk okuldan şimdi 40dk oldu okuldan 5.05 geçe çıkıyoruz akşam eve gidiyoruz sabah karanlıkta gidiyoruz akşam karanlıkta çıkıyoruz bu ne ya acilen bi çözüm bulunması lazım
    Cevapla
  • Selman 2 yıl önce Şikayet Et
    İşçi gibi çalıştıriyorlar çok saçma bi eğitim sistemimiz var
    Cevapla
  • Talha 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle vallaha okuldan zaman ayıramıyoruz kendimize haşatımız çıkıyo
    Cevapla
  • Barış Oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın kesinlikle ders saatleri düşürülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunan gazeteci Haber7'ye konuştu! O sorunun çözülmesi birçok kilidi açar
Canlı yayında ceset bulundu! Stüdyoda gözaltı