Açıköğretim Fakültesinden kritik sınav açıklaması geldi! AÖF, ATA AÖF ve AUZEF sınavları çevrim içi mi?

Örgün eğitim alma imkanı olmayan ve çalışan adaylar tarafından sıkça tercih edilen Açıköğretim Fakültesi sınavlarının ne zaman ve nasıl yapılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor. En fazla öğrenci sayısına sahip olan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi güz dönemi sınav takvimi açıklandı. İşte üniversitelerden peş peşe yapılan o açıklamalar...

Açıköğretim Fakültesinden kritik sınav açıklaması geldi! AÖF, ATA AÖF ve AUZEF sınavları çevrim içi mi?
Açıköğretim Fakültesinden kritik sınav açıklaması geldi! AÖF, ATA AÖF ve AUZEF sınavları çevrim içi mi?
GİRİŞ 29.12.2021 09:06 GÜNCELLEME 29.12.2021 10:15
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Açıköğretim Fakülteleri, özellikle son yıllarda yaptığı atılım ile birlikte neredeyse örgün eğitim alan öğrenci sayısını yakalamak üzere. Son dönemlerde ön lisans ve lisans fakültelerinde birçok bölümde eğitim veren Açıköğretim Fakülteleri güz ve bahar dönemi sınav takvimlerini ilan etti. Öğrenciler vize ve final sınavları tarihlerini öğrenebilmek için araştırma yaparken sınavların nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Anadolu Üniversitesi güz dönemi final sınavı takvimini, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yarıyıl sonu telafi sınavı tarihlerini, ATA AÖF ise dönem sonu sınavlarının yapılacağı tarihleri açıkladı. Peki Açıköğretim Fakültesi sınavları online (çevrim içi) mi yapılacak? İşte yapılan açıklamalar ve sınavlar hakkında yaşanan son gelişmeler...

MEB yeni eğitim modelini hayata geçirdi! Tüm öğrencilerin ücretlerini devlet karşılayacak!MEB yeni eğitim modelini hayata geçirdi! Tüm öğrencilerin ücretlerini devlet karşılayacak!

Açıköğretim Fakültesi Sınavları Yüz Yüze Yapılacak!

Geçtiğimiz sene pandemi dolayısıyla online olarak sınavları düzenlenen üniversitelerden açıklamalar geldi. Buna göre Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim fakültelerinde sınavlar ara (vize) sınavlarında olduğu gibi yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan eğitim fakültesi telafi sınavları 22-23 Ocak 202 tarihlerinde, mezuniyet üç ders sınavları ise 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi güz dönemi dönem sonu sınavları yine benzer şekilde yüz yüze olarak 08-09 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Atatürk Üniversitesi, sınav giriş belgelerini öğrencilerin erişimine açarken ATA AÖF güz dönemi final sınavları bu hafta sonu (25-26 Aralık) tarihleri arasında yapılacak. 

Açıköğretim Sınavları Ortalamaya Yüzde Kaç Etki Eder?

Anadolu Üniversitesi ara sınavları dönem sonu ortalamasına yüzde 30 etki ederken final sınavları başarı notuna yüzde 70 etki edecek.

Atatürk Üniversitesi, resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre yarıyıl sınavları dönem sonu not ortalamasına yüzde 70 etki etmektedir.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi yarıyıl sonu sınavının ağırlık kat sayısı yüzde 60 etki etmektedir.

Final Sınavlarında Kaç Soru Sorulacak?

Anadolu Üniversitesi final sınavları 20 sorudan oluşurken sınav süresi 30 dakika olarak belirlenmiştir.

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamada her ders için sınav süresinin 30 dakika olduğu bilgisi paylaşıldı. 25-26 Aralık tarihlerinde üç oturumda, yüz yüze yapılacak sınavlara giriş yaparken öğrenciler sınav giriş belgesi ve fotoğraflı onaylı kimlik belgelerini yanında bulundurmaları gerekmektedir. 

İstanbul Üniversitesi sınavlarında her ders için 20 soru yöneltilirken soruların cevaplanması için 30 dakika süre verilmektedir.

YORUMLAR 15
  • GEÇTİ BORUN PAZARI 2 yıl önce Şikayet Et
    Online sınavlarda online talebe gruplarını gördükten sonra artık hiç biri online sınav yapmaz hayal kurmayın.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan virüs oldum karantinadayım sınav zamanıda karantinanın içine dahil nasıl olacak bu durum kendi çıkarlarınız için hiçmi insanların sağlığını düşünmüyorsunuz çıkarınız sağlıktan daha da önemli değildir diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Hanife 2 yıl önce Şikayet Et
    Online olmalı sınavlar kış var gelip gitmek aileler için ... Herkes için zor hastalıklar arttı yeni yeni hastalıklar çıkıyo imkanı olmayanlar var kul hakkı deniyor ama iki türlü de kul hakkına giriliyor Allah'tan korkan zaten kul hakkına girmez ... Sınavların online olması lazım ...
    Cevapla
  • Hülya 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar online olsun böyle bir dönemde yüz yüze eğitim veren üniversiteler bile online döneme geçti
    Cevapla
  • Ceylan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin bizi vürüs yapmaya hakkı yok vaka sayıları bu kadar yüksekken online eğitim istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu