Tansu Çiller 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında 'Kudüslü acılı anne' fotoğrafını seçti

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, "Kudüslü acılı anne", "Sağlık çalışanlarının şefkat elleri " ve "Bırakmam" fotoğraflarını seçti.

Tansu Çiller 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında 'Kudüslü acılı anne' fotoğrafını seçti
Tansu Çiller 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında 'Kudüslü acılı anne' fotoğrafını seçti
GİRİŞ 25.12.2021 17:52 GÜNCELLEME 25.12.2021 20:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

ÇİLLER'İN TERCİHİ KUDÜSLÜ ACILI ANNE OLDU

Evinde, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceleyen Çiller, haber kategorisinde Mostafa Alkharouf'un, oğlunun kabrine ulaşmaya çalışırken polis engeline takılan Filistinli anne Ula Nebabte'nin, çocuğunun kabri başında gözyaşlarını tutamadığı anları aktaran "Kudüslü acılı anne" fotoğrafına oy verdi.

Çiller, yaşam kategorisinde Şebnem Coşkun'un Kovid 19'la mücadelenin en ön safında yer alan sağlık çalışanlarının hayat kurtarma çabaları sırasında annelerinden veya ailelerinden uzakta tedavi gören bebek hastalara gösterdiği şefkati gözler önüne seren, "Sağlık çalışanlarının şefkat elleri " fotoğrafını seçti. 

Tansu Çiller, spor kategorisinde ise Ali Atmaca'nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Milli Güreşçi Yasemin Adar'ın ABD'li rakibine karşı verdiği mücadeleyi anlatan "Bırakmam" fotoğrafını oyladı. 

"MESCİD-İ AKSA'DA NAMAZ KILAN İLK BAŞBAKANIM"

Oylamanın ardından fotoğraflarla ilgili değerlendirmede bulunan Çiller, şunları söyledi:

"Filistinli bir anne oğlunun mezarının değiştirilmesini istemiyor. Yatan bir evlat var orada. Bir annenin evladını kaybetmesinin ne kadar acı olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Ben Mescid-i Aksa'ya gittim ve orada namaz kılan ilk Başbakanım. Bu nedenle oranın huşu içinde andığım derin bir anısı var ama asıl burada gördüğüm bir annenin acısı. Bu acıyı en iyi anneler anlar ve ben de bir anne olarak çok duygulandım bu fotoğrafı gördüğümde.

Özellikle ülkemizde sağlık alanında çalışanlarımız bu pandemi sürecinde çok büyük bir özveri gösterdiler, gece gündüz demeden çalıştılar. Bu vesileyle onlara da teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Bugün biraz daha iyiye gidiyorsak sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Hepsine şükranlarımı, en derin minnet duygularını sunuyorum.

Spor alanında seçtiğim resimde Yasemin'in şahsında başta genç kızlarımızın ve tüm gençlerimizin mücadele duygusunu görüyorum. Hem de milli duygularla yapılan bir mücadele duygusunu görüyorum. Yasemin burada yenilmiş ama önemli olan o değil. Önemli olan içten verilmiş bu mücadele. Milli bir güçle asılıyor sonuna kadar. Gençlerimizin bu milli duygularla bizleri temsil etmeleri, özverili çalışmaları bizim geleceğimizdir. Bütün gençlerimizi içten kutluyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • İsmail yigit 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmasi gerekeni yapmis.
    Cevapla
  • Zonguldaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    O devirde milletin canı da yansa, bakan ithal etmedi. Ülkeyi IMF'ye satmadı. 28 Şubatta birileri de onun kadar erkek olabilseydi, şimdi böyle olmazlardı.
    Cevapla
  • cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli Erbakan ile yaptigi refahyol koalisyonunda döneminde, Erbakan hocadan cok etkilendi
    Cevapla
  • zirto 2 yıl önce Şikayet Et
    Tansu hanımı görünce hep eskilere gidiyor aklım ellerinden öperim Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardak krizinde duruşu benim için en önemli icraatıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki