Pitbull dehşeti bu kez İstanbul'da! Sahibi 'Tut' dedi

Sultangazi'de pitbull cinsi köpeğin saldırdığı Muhammed Can Değirmenci (15) yaşadığı korku dolu anları anlattı.

GİRİŞ 27.12.2021 16:32 GÜNCELLEME 27.12.2021 17:13
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Muhammed Can Değirmenci "Köpeğin yanındaki kişi onu kışkırtmak için bir şeyler soyledi. "Tut" gibi bir şey söyledi. Sonra köpek saldırdı." dedi. Öte yandan Değirmencioğlu'nu yaraladıktan sonra belediye ekipleri tarafından  yakalanan Pitbull barınakta görüntülendi. 

Dün akşam saatlerinde Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir kişi Pitbull cinsi köpeğiyle basketbol sahasına gelmişti. Köpeği saha içerisinde salarak, oradakilere korku dolu anlar yaşatmıştı. O köpek 2 kişiyi yaraladıktan sonra belediye ekiplerince uyuşturucu iğne ile vurularak barınağa götürüldü. Sultangazi Belediyesi Hayvan Barınağı tarafından yakalanan pitbull cinsi köpek müşahede altında tutulmaya devam ediyor. Dünkü saldırı ile ilgili 2 kişi suç duyurusunda bulundu. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ise o köpeği dün parka getiren kişi hakkındaki arama çalışmaları devam ediyor. 

"KIŞKIRTMAK İÇİN 'TUT' GİBİ BİR ŞEY SÖYLEDİ ONDAN SONRA KÖPEK SALDIRDI"

Muhammed Can Değirmenci, "Biz basketbol oynuyorduk. 5 kişi yanlarında köpekle geldiler. 4 kişi gitti. Tek kişi kaldı. O kalan yanımıza köpekle geldi. Ben de 'Köpeği götür kimse yaralanmasın' dedim. Ben bunu dedim diye, köpeği saldı. Ben de topu atarak dikkatini dağıttım köpeğin. Köpek bizim üzerimize koştu tellere tırmandık. Çite tırmanmışken 'Tasmasını tak götür' dedim. Kemerini gösterip 'Bende tasma yok kemer var' dedi. Köpekten kaçarken köpek üzerime koştu. Karnıma saldırdı. Elimle ittim, kaçtım. Tam kaçarken önüme geçti köpek. Bir anda ayağımdan ısırdı. Yere düştüm. Ayağımı kapınca tekme attım köpeğe. Biri dikkatini dağıttı köpeğin. Köpek ona koştu. Ben de o sırada kaçtım. Benim ayağımı ısırdığı için benim modum düştü. Artık dayanacak gücüm kalmamıştı. Köpeğin yanındaki kişi onu kışkırtmak için bir şeyler soyledi. 'Tut' gibi bir şey söyledi. Sonra köpek saldırdı" dedi.

"UYKUMDAN UYANIP YA KÜÇÜK ÇOCUKLARA SALDIRSAYDI DİYORUMö 

Muhammed Can Değirmenci "Bana saldırırken etrafta çocuklar vardı. Onları düşündüm, hadi ben büyüğüm ya onlara saldırırsa diye endişe ettim. Doktor 'Karın bölgeni kurtarmışsın. Orayı tutsaydı sıkıntı yaşardın. Zaten zıplayarak sana saldırmış, düşerken oranı parçalardı. Ayağında da ısırdığı yer damara gelmemiş' dedi. Hala canım acıyor. Uykudayken aklıma iki de bir o köpek geliyor. Küçük çocuklar geliyor. Onlara saldırsaydı ne olacaktı? O geliyor. İki de bir uykumdan uyanıyorum" diye konuştu.

"O HAYVANI O HALE GETİREN ASIL HAYVANDIR"

Baba Özdal Değirmenci "Biz haberi alınca şok olduk. Hastaneye gidince durumunu öğrendim. Beni mutlu eden çocuğun bunu hafif atlatması oldu. Daha kötü de olabilirdi. Ağlanacak halimize sevindik resmen. Çocuğa saldırtmış köpeği. Kaza olmuş olsa belki anlayış gösterilir ama insanların üzerine salmak nedir? Resmen terör, bu silah gibi kullanıyorlar artık demek ki. O hayvanı o hale getiren asıl hayvandır. O hayvanı o hale getirmese eğitmese o hale getirmese hayvan böyle yapar mı? İnsanların en yakın dostu köpektir. En yakın dostu köpek en büyük düşmanı haline getirmiş" dedi.

Öte yandan belediye ekipleri tarafından yakalanan Pitbull Sultangazi Hayvan Barınağı'nda görüntülendi. 

YORUMLAR 94
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    bildigim kadariyla yurtdisinda saldirgan kopekleri olduruyorlar tekrar saldirma ihtimali olabilir diye. ayni sekilde bir ayi insana saldirdi ise onuda bulup olduruyorlar insan etine alisip tekrar insana saldiribilir diye. bu kopegin sadece barinakta kalabilir tekrar bi aile ye verilirse yeni bir facia olabilir. ayni sekilde sahibleri hem hapisle cezalandirilmali hemde tazminat odemeli bence.
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozendigimiz bati, cagdas, modern ulkelerde kopek saldirisi sonrasi kopekler igne zorunluguyla olduruluyor. Hadi gorelim Turkiyede bunu...... Hayvan seven dernekler buna da karsi gelin hadi...
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Size söyleyivereyim: 2 gün sonra sahibine teslim edecekler. Farzedin ki sahiplenmek isteyen yeni biri gelmiş. Bu durumda vermeyecekler mi? Bu da böyle. Yani bu hayvanlar toplanınca el konuyor sanmayın. Bu işi çözmeye niyetleri yok. Herkes kendini korusun. Onun nasılını da siz araştırın.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu tip olaylarda köpek sahibi cinayetten yargılanmalı
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    köpek tabiatına uygun davranıyor.Onu yetiştirip besleyenlerde problem.Bunlar köpek gibi tabanca bıçak taşıyıp sağa sola saldırıyor suç makinesi gibiler.Asıl ıslah edilmesi hatta yok edilmesi gereken bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı