Son dakika: Erdoğan'dan MAS-ICNA'ya mesaj! "Bu ilahi müjdeye şahitlik ettik..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MAS-ICNA Kongresine gönderdiği mesajda "Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 28.12.2021 07:53 GÜNCELLEME 28.12.2021 12:33
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her yıl dünyanın dört bir yanından on binlerce Müslümanı bir araya getiren ve bu yıl 20'incisi düzenlenen MAS-ICNA Kongresine görüntülü mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Rabbimiz Kura'n-ı Kerim'de bizlere her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdelemektedir. Manevi önderlerimizden Hazreti Mevlana da 'ümitsizliğin ardından nice ümitler var, karanlığın ardından nice güneşler var' diyerek Rabbimizin bu müjdesini adeta tefsir etmiştir. Bizler, gerek siyasi gerek günlük hayatımızda, gerekse ülkemiz, milletimiz ve ümmet için verdiğimiz mücadelede bu ilahi müjdeye şahitlik ettik. Sıkıntılarla, meşakkatlerle karşılaşsak da her defasında zorluğun ardından gelen bir rahatlığa mazhar olduk."

Kovid-19 salgını sonrasında da kolaylık ve rahatlığın olacağını ifade eden Erdoğan, "Bunun için umutsuzluğa kapılmadan, tedbire sarılıp takdire ram olarak mücadelemizi kararlılıklar sürdürmemiz gerekiyor." dedi.

Salgın sebebiyle işini kaybeden insanlara yardım edilmesi tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun refahı için sarf edilen çabaları da artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Erdoğan, "Salgınla beraber yükselen İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı, kültürel ırkçılık gibi akımlara karşı dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür. Cihanşumül kardeşliğimizin etnik ve kültürel farklılıklarımız sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, meşrebe mensup olursa olsun, tüm Müslümanlar kardeştir." ifadelerini kullandı.

İslam'da tefrikaya, kavmiyetçiliğe, fitneye ve teröre yer olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Varlığımıza yönelik artan tehditler karşısında kendi kabuğuna çekilmek yerine kuşatıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla özgüven sahibi Müslümanlar olarak toplumda hak ettiğimiz yeri almaya çalışmalıyız. Bunları başardığımızda Rabbimizin bizlerin önünde rahmet kapılarını sonuna kadar açacağına inanıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevla-na demek Bizim MEVLAMIZSIN Demek. Müminin MEVLASI ALLAH'TIR. Ya Bu alışkanlıktan kurtulur Gerçek MEVLAMIZA Döneriz ya Yüzyıllardır Döndüğümüz gibi kısır Döngü içinde döner gideriz. Nihayetinde Gerçek MEVLAMIZA KAVUŞURUZ İŞTE O zaman O Kişi gelip Ona Mevlana diyenleri ve kendini kurtarabilecek mi?
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    israil ordadoğu da işgalci terörist kimliği ile kutsal kudüs şehrini ve etrafını gasbetmişken , İSLAM BİRLİĞİNDEN SÖZ EDEMEZSİNİZ. İsrail yıkılmadan islam birliği kurulmaz
    Cevapla
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam birliği kurulursa ancak Kudüs kurtulur
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam Birliği kurulursa İsrail yıkılır. Mantığını kontrol ettir.
    Cevapla
  • Şakir Ertaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir liderimizin olmasına çokça şükr etmemiz gerekir,derdi olan müslumzn bir lider.Altını sarraf bilir.Rabbim uzun ömür ve sağlık versin.
    Cevapla
  • cerrah 2 yıl önce Şikayet Et
    hamd olsun Rabbim bu milletin başına gerçek bir mümini Reis eyledi, idaren daim ömrün bereketli, uzun ve sağlıklı olsun Başkanım. Düşmanların her daim hezimete uğrasın, Rabbim bu ümmete maddi manevi güç versin, bilğini bükmeye kimsenin gücü yetmesin, bizi ümmete hami eylesin.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyin, kalp ve ruh birleşik hareket etmez ise bir çok şeyi karıştırır insanoğlu. Şu kadarını söylemek isterim İslam her şeydir ve insanlar her şeyden hesaba çekilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları