Bankalar 31 Aralık’ta yarım gün mü açık? Yeni yıl arifesinde bankalar çalışacak mı?

2022 yılına günler kaldı. Yurt genelinde yeni yıl hazırlıkları sürüyor. Bankalar da haftalık programını çizdi. 31 Aralık Cuma günü bankalar yarım gün mü çalışacak, yoksa kapalı mı olacak sorusu cevap arıyor. Nitekim 1 Ocak Cumartesi günü yılbaşı tatili olarak geçiyor. Bu sebeple, 31 Aralık’tan başlayıp 2 Ocak Pazar gününe kadar 3 güne yayılan bir tatil programının olup olmayacağı merak ediliyordu.

Bankalar 31 Aralık’ta yarım gün mü açık? Yeni yıl arifesinde bankalar çalışacak mı?
Bankalar 31 Aralık’ta yarım gün mü açık? Yeni yıl arifesinde bankalar çalışacak mı?
GİRİŞ 31.12.2021 11:19 GÜNCELLEME 31.12.2021 11:19

Türkiye’de yeni yıl hazırlıkları başladı. Dünya genelinde ve ülkemizde 1 Ocak Cumartesi günü yılbaşı tatili olarak geçirilecek. Literatürde resmi tatil olarak geçen bu gün de, bankalar ve kamu iştirakleri çalışmalarını durduruyor. Ancak, bu yıl yılbaşı tatili hafta sonuna denk geldiği için bankaların çalışma programında herhangi bir değişiklik olması söz konusu değil. Öte yandan, yurtta Omicron vakalarının görülmeye başlamasından ötürü 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Ayrıca, Cuma günü kamu ve bankalarda tatil olup olmayacağı da araştırılan başlıklar arasında. Peki, 31 Aralık Cuma günü bankalar yarım gün mü açık olacak, yoksa tam gün çalışacaklar mı?

31 Aralık Cuma Günü Bankalar Kapalı mı?

İçinde bulunduğumuz 2021 yılının son gününde, yani 31 Aralık Cuma günü bankalar tam gün çalışacak. O gün, bankada işi olan kişiler normal bir günmüş gibi gidip işlemlerini çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirebilecek. Türkiye’de resmi tatil olarak geçen gün 1 Ocak. O da, 2022 yılında Cumartesi gününe denk geliyor. 31 Aralık Cuma gününün Türkiye’de yeni yıl arifesi olarak geçiyor. Ancak, tatil veya yarım gün olarak geçmiyor. Bu nedenle, bankalar ve kamu daireleri 31 Aralık Cuma günü açık olacak.

“Bankalar Yarım Gün Çalışacak” İddiası

Kamu bankaları ve özel bankalardan 31 Aralık Cuma gününe özel herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, 2021’in son gününde bankaların tam gün çalışması bekleniyor. Bankalar, o gün normal mesai saatleri içerisinde vatandaşa hizmet verecek. Saat 09:00’dan akşam 17:00’ye kadar müşteriler ağırlanacak. Özel kuruluşlardan veya kamu bankalarından 31 Aralık’a özel herhangi bir çalışma programı yayınlanmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları keskin nişancıları Cibaliye mülteci kampındaki İsrail askerini öldürdü
AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi!