Öğrencisini döven öğretmen hakkında idari soruşturma tamamlandı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, öğrencisi T.K.'yi (10) darbedip, boğazını sıktığı gerekçesiyle hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istenen öğretmen Ali Rıza Y. (40) hakkında idari soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

GİRİŞ 28.12.2021 12:06 GÜNCELLEME 28.12.2021 12:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Aksaray'ın Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., 14 Aralık günü bir öğrencisi 'Hocam, T.K. size küfretti' deyince sınıftaki T.K.'yi koridora çıkardı.

Erkek öğrenci T.K.’ye neden küfrettiğini soran Ali Rıza Y., onu defalarca tokatlayıp, boğazını sıktı. Gürültüyü duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden aldı.

Aksaray'da öğrencisini döven öğretmen hakkında mide bulandırıcı iddiaAksaray'da öğrencisini döven öğretmen hakkında mide bulandırıcı iddia

ÇOCUĞUN BABASI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. yaşadıklarını babası Duran K.'ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 günlük rapor alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

ÖĞRETMENİN 1,5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi. T.K.'nin ailesinin avukatı Ali Oğuz Şahin, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Ali Rıza Y.'nin tutuklanması için dün üst mahkemeye itirazda bulundu. 

İDARİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI 

Şiddet olayının ardından Ali Rıza Y. görevden uzaklaştırılıp, idari soruşturma başlatıldı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, bugün katıldığı bir programda Ali Rıza Y. hakkındaki idari soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Vali Aydoğdu, ''Müfettiş çalışmalarını tamamladı. Biz dün itibarıyla dosyayı gereği için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Müfettişlerimizin getirdiği bazı detaylar var. Bazı uygulamalar var. Onların yapılması için Milli Eğitim Bakanlığımızın onay vermesi gerekir. Onay makamı Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Dosyayı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Şiddetin her türlüsüne karşı olmamız gerekiyor fakat sadece bu olaylar ortaya çıktığında şiddetin gündeme gelmesi bence doğru değil. Biz bütün vatandaşlar olarak hayat tarzımız olarak, şiddeti her gördüğümüz yerde illa kameralara yansıdığında değil, davranışlarımızda kesinlikle buna karşı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Onun için aileden başlayarak okulda, sokakta, çevremizde bunun eğitimi de çok önemli bence. Onun için şiddeti toplumun içerisinde yuvalanan noktalarını çok iyi tespit edip, tedavi etmemiz gerekiyor. Eğer biz bu tespit ve tedavileri iyi yaparsak toplumda şiddet gittikçe azalır'' diye konuştu. 

ÖĞRENCİ VE AİLESİNE PSİKOLOJİK REHBERLİK HİZMETİ VERİLİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal da daha önce yaptığı açıklamada soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, ''Yaşanan şiddet olayının ardından idari soruşturma başlattık. Hızlı bir şekilde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği yönünde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de psikolojik rehberlik hizmeti verilmeye başlandı'' dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gülcan hnm Ödül, Diğer hocaya gereğini zaten yaparlar Çocuklarınızı okulda bile yalnız bırakmayın EY VELİLER.......
    Cevapla
  • ziyag 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben öğretmenden dayak yedim diye babama şikayette bulunsam bir de babamdan dayak yerdim, sen ne yaptında öğretmen seni dövdü diye.
    Cevapla
  • ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    ee sen şimdi sensin. ama o çocuk ne olacak bakalım ileride babasına anasına neler yapacak göreceğiz..şimdiki nesil kötü değil bir önceki nesil kötü yani bizler.. bizler sayesinde önü alınamaz bir nesil yetişiyor..
    Cevapla
  • GuzelAma 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet, bizim kulturumuze dahil bir davranis bicimiydi. Bizde boyle yetistirildik, ancak iyi ve kotu yonleri var. Iyi cunku kendini insan haksiz duruma dusurmemek icin iliskilerde azami derecede dikkatli oluyorsun. Kotu, cunku hakli oldugun dava'da geri sorun yasamamak icin tavizler veriyorsun, dik durmayi tam manasiyla ogrenemiyor, gerceklestiremiyorsun... Ozellikle otoriteye karsi,..Denge cok onemli...Ogretmende olsa, komutanda, valide reiste netice itibariyle insan...Insan ise zalim ve cahil..sorgulamaya her zaman acik olmali...
    Cevapla
  • damse 2 yıl önce Şikayet Et
    şov yaparak döne döne çocuk dövme sekli yok, bizde öğretmenimizden dayak yedik videoya iyi bak
    Cevapla
  • BirVatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah öğretmenim, vah ülkem, vah eğitim. Yerlere düşürdüler. Kadının ve öğrencinin aşırı değerlenmesi toplumu çürütüyor. Tartşsamıyoruz bile. Nereye gidiyoruz beyler? Böyle olunca öğretmen herşeyden elini eteğini çekiyor. Hiç yere öğretmenleri mağdur etmeyin. Eğitim gidiyor elden. Çünkü hiçbir yaptırım kalmadı.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yersiz bir tartisma. Kadin (annen) ve cocuk (evladin) nicin deger gormesin. Burada mevzu bu degil, mevzu ceza'nin hatali methodu.... Dayak ve siddet degilde, okuldan uzaklastirma cezasi verilmeli tembel teneke azgin ve yaramaz cocuklara :D
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah öğrencim vah onu bu şekilde yetiştiren aile de yazman lazımdı eksik olmuş.
    Cevapla
  • Bir fikir 2 yıl önce Şikayet Et
    Her aile kendi çocuğu ile adam gibi ilgilenmeli,kendi çocuğundan korkan bu aile bozuntuları Öğretmenden hiçbir şekilde hesap soramaz.
    Cevapla
  • Bggg 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim oğluma yapsalar dayanamam o öğretmeni oğlumun önünde yerden yere vururdum ufacık çocuk böyle dövülürmü ne şartlarda ne zorluklarla büyütüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek