Kargolar 31 Aralık'ta çalışıyor mu? PTT, Aras, Yurtiçi, UPS yarım gün mü çalışacak?

Ülkemizde ve dünya genelinde yeni yıl hazırlıkları başladı. 2021 yılının son gününde bazı firmalar tatile giderken, bazı firmalar normal çalışma düzenini sürdürecek. Bu sebeple vatandaş 31 Aralık Cuma günü kargolar açık mı, kapalı mı sorusuna cevap arıyor. PTT, Yurtiçi, Aras ve UPS kargo şirketleri 31 Aralık’ta kapalı mı?

Kargolar 31 Aralık'ta çalışıyor mu? PTT, Aras, Yurtiçi, UPS yarım gün mü çalışacak?
Kargolar 31 Aralık'ta çalışıyor mu? PTT, Aras, Yurtiçi, UPS yarım gün mü çalışacak?
GİRİŞ 31.12.2021 11:20 GÜNCELLEME 31.12.2021 11:20

Türkiye’de 2022 heyecanı sürüyor. Yeni yıl arifesinde kargo şirketlerinin çalışıp çalışmadığı da merak konusu. Ülkemizde faaliyet gösteren PTT, Yurtiçi, Aras ve UPS 31 Aralık Cuma günü çalışacak mı? Bazı özel firmaların Cuma gününde çalışanlarına yarım gün veya tam gün izin sunması hasebiyle gözler kargolara çevrildi. 2021’in son gününde sevdiklerine, tanıdıklarına veya arkadaşlarına hediye göndermek isteyenler, kargoların durumunu araştırıyor. Hangi kargolar açık, hangi kargolar kapalı?

Kargolar Cuma Günü Açık mı?

Türkiye’deki kargo şirketleri, 31 Aralık Cuma günü normal çalışma düzenini sürdürecek. Ülkemizde sadece 1 Ocak resmi tatil olarak geçiyor. Yılbaşı öncesi veya sonrası için belirlenmiş herhangi bir takvim bulunmamakta. Bu nedenle, PTT; Yurtiçi, Aras ve UPS gibi kargo firmaları, 31 Aralık günü de siparişi verilen ürünlerin teslimatını sürdürecek.

Hangi Kargo Firmaları 31 Aralık’ta Çalışacak?

Türkiye’nin en sık tercih edilen kargo firmalarından PTT, Yurtiçi, Aras ve UPS gibi şirketlerin 31 Aralık Cuma günü hizmet vermeye devam etmesi bekleniyor. Tıpkı bankalar da olduğu gibi, kargoların da Cuma günü teslimatı sürdürmesi söz konusu.

1 Ocak’ta Kargolar Kapalı mı?

1 Ocak Cumartesi günü Türkiye’de resmi tatil olarak geçtiği için kargo firmalarının teslimat işlemlerini 24 saatliğine durdurması öngörülüyor. Devam eden günlerde şehir içi belge, ürün teslimatı sürecek.

Yılbaşı Tatili Ne Zaman?

Yılbaşı tatili, dünyada ve Türkiye’de 1 Ocak Cumartesi günü kutlanacak. 31 Aralık Cuma gecesi başlaması planlanan etkinlikler, Covid-19 tedbirleri altında devam edecek. İçişleri Bakanlığı’ndan yeni yıl etkinliklerine yönelik herhangi bir açıklama veya genelge metni gönderilmedi. Önceki yıl, belirlenmiş saat aralıklarında sokağa kısıtlaması uygulanmıştı. Perşembe gününden Pazar gününe kadar akşam 21.00’den sabah saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması yürürlükteydi. Ancak, bu yıl için herhangi bir planlama yapılmadı.

Yurtiçi Kargo'dan Açıklama

Türkiye'de faaliyet gösteren taşımacılık firmalarından Yurtiçi Kargo, sosyal medya hesaplarından bir açıklama metni yayınladı. Metinde, 31 Aralık-1 Ocak tarihlerinde saat 16:00'ya kadar çalışılacağı duyuruldu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vatandaşın sesine kulak verildi! 3 defa yakalanan firmalar kapatılacak
Diri diri gömülen adamdan 4 gün sonra gelen mucize çığlık