TURKOVAC aşısında randevular başlıyor!

Yerli aşı TURKOVAC için geri sayım başladı. Aşıların bu hafta kullanıma girebileceği vurgulandı.

TURKOVAC aşısında randevular başlıyor!
TURKOVAC aşısında randevular başlıyor!
GİRİŞ 29.12.2021 00:39 GÜNCELLEME 29.12.2021 00:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TURKOVAC'ın etkinliği ve güvenilirliği binlerce gönüllünün katılımıyla kanıtlandı.

TRT'nin haberine göre; Yerli inaktif aşı TURKOVAC'ta son aşamaya gelindi. Acil kullanım onayı alındı, seri üretim süreci başladı. Ekim ayında, 2 doz 'Sinovac' aşısı olan gönüllülere 'hatırlatma dozu' olarak uygulanan TURKOVAC, başarılı oldu.

Kasım 2020'de, 44 birey ile FAZ-1 çalışmasına başlandı. FAZ-2'de aşı uygulanan 250 gönüllüde ciddi yan etkilere rastlanmaması umutları artırdı. Aşının etkinliği bu kez binlerce gönüllünün katıldığı FAZ-3'te test edildi. Bu aşamada da başarılı olan aşının ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan "TURKOVAC" olarak açıkladı.

KARE KODLAMA İŞLEMİ DE YAPILACAK

Aşılar, Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposunda muhafaza ediliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşıları örneklem yöntemiyle inceliyor. Ayrıca yaklaşık bir hafta boyunca aşıların soğuk zincirdeki durumuna bakılacak. Kare kodlama işlemi de yapılacak.

TURKOVAC İÇİN RANDEVULAR AÇILIYOR

İnceleme ve işlemlerin ardından aşılar sağlık kurumlarına taşınacak. Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. Turkovac aşıları için randevular açılacak. Başta şehir hastaneleri olmak üzere yerli aşının yaygın kullanımı sağlanacak. Bu hafta yerli aşının kullanıma girmesi bekleniyor.

"YÜZDE YÜZ ANTİKOR ÇOK CİDDİ BİR SONUÇ"

Aşıya bağlı ciddi bir yan etkinin olmadığını söyleyen TURKOVAC'ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Hem koruyucu antikorların oluşması hem de aşılanan bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç" dedi.

YORUMLAR 6
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende bekliyorum 2 biontek ten sonra üçüncüyü Türkovak olacağım inşallah
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm emeği geçenlerden ALLAH razı olsun ülkemize hayırlı olsun İNŞAALLAH.
    Cevapla
  • Cesur AdAm 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun DURMAK YOK YOLA DEVAM Herşeyde bir HAYIR VARDIR, 1 dolar 1980=76 tl, 1990=2600 tl 2021=1 500 000 Sonuç 20 yıl AKP iktidara gelmeden (1980)önce dolar 86 TL den 10 değil - 20 değil - 60 değil - 100 değil 500 değil - 1000 değil, - 10 000 değil - 100 000 değil 1 milyon değil - 1 500 000 küsür tl olmuş. Şu an 20 -30 -50 olsa ne olur? BİZ İNADINA hayalet ucağımızı, Uçak gemimizi, füzelerimizi, Arabamızı bu defa ALLAH CC izniyle YAPACAĞIZ. bize bir 100 yıl daha saman patates soğan üretiremeyecekler. bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren içimizdeki Türk olup DOLAR BATI HAYRANI OLANLAR, Bizde VATAN SEVGİSİ VAR.
    Cevapla
  • engin türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    e hadi yeter artık başlayacaksa başlasın. verdikleri sözden 10 ay kadar geciktiler. ayıp vallahi ayıp
    Cevapla
  • Battalgazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm emeği geçenlerden razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler