2022 Resmi tatil tarihleri belli oldu! Bu yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Resmi tatil tarihleri, 2022 yılına girilmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle yıllık izinleri ile resmi tatilleri birleştirerek uzun soluklu tatil planı yapmak isteyenler milli ve dini bayram tarihlerini araştırmaya başladı. Resmi tatil ilan edilen günlerde devlet daireleri, kamu kurumları kapalı olurken, okullarda ve üniversitelerde eğitim faaliyetlerine ara veriliyor. İşte 2022 Resmi tatiller…

2022 Resmi tatil tarihleri belli oldu! Bu yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatili kaç gün?
2022 Resmi tatil tarihleri belli oldu! Bu yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatili kaç gün?
GİRİŞ 04.01.2022 08:58 GÜNCELLEME 04.01.2022 10:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yeni yıla gireli saatler geçmesine rağmen vatandaşların gündeminde resmi tatil tarihleri yer alıyor. Ülkemizde bayramlar dini ve milli olmak üzere ikiye ayrılıyor. Özellikle İslam dünyası için çok önemli olan Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tarihleri, her yıl değişik tarihlere denk geldiğinden özel sektör ve kamu çalışanları bugünlerin ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Milli Bayram olarak 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihleri ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Önemli olayların yaşandığı 1 Ocak, 1 Mayıs ve 15 Temmuz gibi tarihlerde resmi tatil olarak kabul ediliyor. Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, kamu kurumları, bankalar, PTT, kargo firmaları hizmet vermiyor. Tatil için şimdiden yer ayıracaklar için bizde 2022 resmi tatil tarihleri derledik…

Üniversiteler kapanacak mı? YÖK 2021-2022 Bahar döneminde tamamen uzaktan eğitime...Üniversiteler kapanacak mı? YÖK 2021-2022 Bahar döneminde tamamen uzaktan eğitime...

2022 Resmi Tatiller Takvimi Belli Oldu!

Yeni yıl ile birlikte tüm vatandaşlar 2022 yılına ait takvimleri kullanmaya başlayacak.  Bizde 2022 yılında kutlanacak resmi tatil günlerini sizler için 3 (üç) başlıkta topladık. İşte bu yıla ait tüm tatil tarihleri;

2022 Genel Tatil Tarihleri

1 Ocak Yılbaşı tatili; Yeni yılın ilk günü olarak kutlanacak. Yeni yılın ilk tatili olma özelliğini taşıyan bu gün 2022 yılında Cumartesi gününe denk gelmektedir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma ; Türkiye'de ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanan ve halk tabiriyle "İşçi Bayramı" olarak da bilinen bu tatil günü ülkemizde 22 Nisan 2009 tarihinden itibaren Emek ve Dayanışma günü olarak kabul edilmiştir. 2022 yılında 1 Mayıs günü Pazar gününe denk gelmektedir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ; 2016 yılında özgürlük ve demokrasi mücadelesi verirken hayatını kaybeden 240 kişiyi anmak amacıyla kutlanan resmi tatildir. 2022 yılında 15 Temmuz, Cuma gününe denk gelmektedir.

2022 Milli Bayram Tarihleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ve dünyanın çocuklara armağan edilen ilk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan günü tüm ülkede çoşkuyla kutlanmaktadır. 2022 yılında 23 Nisan tarihi, Cumartesi gününe denk gelmektedir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; Türk milletinin özgürlük mücadelesinin simgesi haline gelen Kurtuluş Savaş'ının başlangıç tarihi olarak kabul edilen Atatürk'ün Samsuna çıktığı tarihtir.  19 Mayıs tarihi, 2022 yılında Perşembe gününe denk gelmektedir.

30 Ağustos Zafer Bayramı; Düşman kuvvetlerini yurttan tamamen çıkarmak için yapılan büyük taaruz olarak da bilinen Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde elde edilen zaferi anmak için kutlanır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 2022 yılında Salı gününe denk gelmektedir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; TBMM'nin 29 Ekim'de Cumhuriyet yönetim biçimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü tatil olarak kutlanır. Yılın son resmi tatili olarak da bilinen bu anlamlı gün 2022 yılında Cumartesi gününe denk gelmektedir.

Dini Bayram Tarihleri

Yukarıda da belirtildiği gibi İslam dünyası için en önemli iki bayram olarak bilinen Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri her yıl değişiklik göstermektedir. 2022 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen tarihler aşağıdaki gibidir.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü olan Ramazan Bayramı tatili 3 günden oluşmaktadır. Bayramın bir gün öncesi arife olarak kabul edilir.  2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecektir.

Kurban ibadetini yerine getirdiğimiz, eş dost akrabalarımız ile iyi ilişkilerimizi pekiştirdiğimiz Kurban Bayramı tatili 4 gün sürmektedir.  Kurban Bayramı tatili 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 12 Temmuz Salı günü sona erecektir.

YORUMLAR 6
  • Turk kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ulke ekonomisi guzel parasiz adam tatil hesabi ve rezervasyonu yapmaz oyuzden nankorluk etmeyin
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    Başka konuşacak bir şey kalmadı aylar sonraki tatil kaldı.
    Cevapla
  • Birol demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    19 Mayıs 2022 Perşembe ye denk geliyor.
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle yazmış zaten
    Cevapla
  • AÇIKLAMA 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberde de Perşembe yazıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı