Son dakika... Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu!

Son dakika haberi: İstanbul'da bir süre takip ettiği Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

GİRİŞ 29.12.2021 13:06 GÜNCELLEME 29.12.2021 14:07
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i (28), kaldırımda yürüdüğü sırada kılıçla saldırarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Can Göktuğ Boz hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Başak Cengiz'in 9 Kasım'da akşam saatlerinde Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'taki oturduğu siteye yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz'un (27) kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Samuray kılıçlı cani ile Müslüme'nin dedesi cezaevinde tek kişi odalara konulduSamuray kılıçlı cani ile Müslüme'nin dedesi cezaevinde tek kişi odalara konuldu

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli Can Göktuğ Boz'un "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Can Göktuğ Boz'un yargılanmasına başlanacak.

- NE YAŞANMIŞTI?

Barbaros Mahallesi'nde 9 Kasım'da akşam bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz'un kılıçlı saldırısına uğramıştı.

Aynı sitede oturduğu öğrenilen Cengiz, vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan sanık Can Göktuğ Boz, çıkarıldığı hakimlikçe "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "silahla tehdit" suçlarından tutuklanmıştı.

 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • vatandaşın biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Cana can, dişe diş, göze göz. Kısas olmadan emniyet olmaz. Emniyet olmadan huzur gelmez. Allah'ın kanunları olmadan beşeriyet huzur ve emniyet görmez.
    Cevapla
  • ömer lütfi duman 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısas yapılacak samuray kılıcıyla öldürülecek. Allahı'n adaleti o zaman vicdanlar rahat olur.
    Cevapla
  • Muhtar 2 yıl önce Şikayet Et
    afsız müebbet hapis olmalıydı
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    yaşama.hakkı.olmasın.asın.gitsin..zindanda.gebeersin..halen.şu.idam.yasasını.getirilmedi.getirin.idam.yasasını.nerde.bu.adeletbakanı.daha.neyi.bekliyorsun.
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle canilere ya kısas uygulayın ya da hücre cezası verin! yaşamaya hakkı yok bu esfelesafilinlerin ( hayvandan da aşağı mahluklar )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var