Son dakika: Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: TBMM'ye sunuldu!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere müjdeli haberi duyurdu. Erdoğan, "Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM’ye sunuldu.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: TBMM'ye sunuldu!
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: TBMM'ye sunuldu!
GİRİŞ 30.12.2021 01:18 GÜNCELLEME 30.12.2021 08:08
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Buradan tüm öğretmenlerimize bir müjde vermek istiyorum… Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMENLERE MÜJDELİ HABER!

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU NELER GETİRECEK?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük haklar sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkarmak için hazırlıkların tamamlandığını müjdesini ilk olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden öğretmenlerle bir araya geldiği programda verdi ve ardından 20. Milli Eğitim Şurası açılış programında öğretmenlere verilecek yeni haklarla ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Yeni kanun ile öğretmenlere, mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları da sağlanacak. Öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanarak, aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında yeni haklar ve görevler tanımlanacak. Yeni düzenleme ile öğretmenler ilk kez kapsamlı, yenilikçi ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacak.

YORUMLAR 163
  • Felsefeci+Sosyolog 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden yani bundan 20 yıl önce aileler çocuklarının öğretmen olmasını isterdi. Çünkü bir ederi vardı. Hem maddi hemde manevi. Ya şimdi? Beyler öğretmen ile ve eğitim sistemi ile bu kadar uğraşmayın. Ayağımıza sıkıyoruz. Altimizi oynuyoruz. Farkında mısınız???
    Cevapla
  • Son söz 2 yıl önce Şikayet Et
    Poliste aynı şartlarda sınavla Başpolis oldu, ona neden bu hakları tanımadınız, maaşında neden değil 2000₺ 50₺ lik bile bir fark yapmadınız.Polis üvey evlat vesselam.Ama bu hak mahşere kalırsa külfeti ağır olur.
    Cevapla
  • Ne Alaka 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi sınavla başpolis olmuş, ne uyduruyorsun?
    Cevapla
  • Beklenti 2 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ve çalışan memurların zam beklentisi en az yüzde 35-40 Beklenti bu şekilde.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmen onbinin üzerinde maaş alıyormuş. Bazı haset yorumcuların yorumlarından alıntı yaptım. Şaka bir tarafa öyle bir şey yok tabiki. Onlar öğretmen ve memura düşmanlık için ellerinden geleni yapıyorlar. Oysa bir öğretmenin maaşı asgari ücretle hemen hemen eşitlendi. Çünkü özel sektörde asgari ücretli bile olsa işçinin sosyal hakları var. Normal maaşlardan dahi bahsetmiyorum. Sağolsun hükümetimiz memuru ne olarak görüyorsa hiç mi sosyal hak verilmez. 20 yıldır iktidarda Allah aşkına böylemi olması gerekirdi. Yanarım yanarım da maaşlara değil de sosyal haklarla ilgili küçük dahi olsa bir adım atılmamasına yanarım.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekders ücreti kalkıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!