Bakan Özer'den Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine ilişkin, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" açıklamasında bulundu.

Bakan Özer'den Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine yanıt
Bakan Özer'den Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine yanıt
GİRİŞ 30.12.2021 13:16 GÜNCELLEME 30.12.2021 16:36
Bu Habere 490 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanlığı, "Kılıçdaroğlu'nu Danıştay'ın kararını açıklamaya davet ediyoruz. Kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir, atıfta bulunduğu gibi bir karar yoktur." açıklamalarının ardından, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun randevu talebine ilişkin, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU YİNE KAPIDAN DÖNDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan randevu talebine dönülmediğini belirterek bugün saat 13.00'te bakanlık binasına gideceğini ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" sözleriyle tepki gösterdi.

Randevu almadan emrivaki şekilde Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelen Kılıçdaroğlu, TÜİK'teki gibi kapı önünde basın açıklamasında bulunarak geri döndü.

MEB'DEN KILIÇDAROĞLUNA YANIT

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öğretmen atama sürecinde gerçekleştirilen sözlü sınava yönelik yaptığı açıklamaya dair kamuoyunu bilgilendirme gereği ortaya çıkmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu söz konusu açıklamasında; “Danıştayın verdiği bir karar var. Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Aldığı puanla, yazılıda aldığı, KPSS’de aldığı puanla mülakatta verilecek puanın aralığını belirliyor. Buna uymuyorlar. Yani Danıştay kararına uymuyorlar" ifadelerine yer vermiştir.

"KILIÇDAROĞLU'NU AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUZ"

Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Milli Eğitim Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Geçtiğimiz haftalarda randevusu olmadığı halde TÜİK'in kapısına dayanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada bugün saat 13.00'te ile Milli Eğitim Bakanlığına gideceğini duyurmuştu.

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. Kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan, emrivaki şekilde yapılacak görüşme talebini karşılamamız beklenmesin" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 490
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam iyice kafayı sıyırdı ülkeyi babasının çiftliği mi sanıyor istediği zaman istediği yere girip çıkacak sen kimsin polis bile savcının izni olmadan olay yerine giremiyor. Frene basın artık ortamı ve milleti germeyin. HADDİNİZİ BİLİN
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Politika belli ..Çamur at izi kalsın,
    Cevapla
  • korkut atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunu biliyoruz. Yaptıkları show dan başka bir şey değil. Bunun yanında 2022 yılına giriyoruz artık. Mülakat sistemini çözmek lazım. İşin içinde insan faktörü varsa, bu iş her türlü suistimale de açık olur. ne kadar dürüst davranırlarsa davransınlar, mülakatı yapanlar 0,1-0,5 puan farklarını hesaplayamazlar. Bunu da çözersek yine biz çözeriz. Kılıçdaroğlu iki de bir bu işi kullanıp kullanıp sahaya çıkıyor. Neden fırsat veriyoruz?
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    yürek yok ki cevap verecek. kapıyı kilitleyecek tabi.
    Cevapla
  • hakkkk 2 yıl önce Şikayet Et
    hakdan nasipsiz hakkı kemalle bakanı karıştırma
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Döt gibi kaldı kemal hahshsha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?